(HABER MERKEZİ)- Gerede Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu 3-4-5 Kasım’da Gerede’de yapılacak.

Bolu Valiliği, BAİBÜ, BAMER, Gerede Kaymakamlığı, Gerede Belediyesi, Gerede Ticaret ve Sanayi Odası ve GERKAV iş birliğiyle düzenlenen Gerede Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu 3, 4 ve 5 Kasım 2023 tarihlerinde Gerede’de gerçekleştirilecek.

3 Kasım Cuma günü Gerede Belediyesi’ne ait Melih Gökçek Kültür Merkezinde Saat:10.00’da açılışı yapılacak olan sempozyum, 4-5 Kasım Cumartesi ve Pazar günü Gerede Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Gerede Meslek Yüksekokulu’nda yapılacak oturumlarla devam edecek 5 Kasım Pazar günü öğleden son şehir dışından gelen bilim insanlarına Gerede Tanıtım Gezisi ile sona erecek.

Sempozyum kapsamında Üniversite ile halkı buluşturmak, sunulacak bildirilerin ve yapılacak atölye çalışmalarının kayıt altına alınması ile bir Gerede Arşivi oluşturmak, Gerede’nin somut ve somut olmayan kültürel ögeleri, manevi değerleri, inanç turizmi, doğa turizmi, kış turizmi, yayla turizmi, yağlı güreşleri, el sanatları, mutfak kültürü, dericilik, panayır, deprem, tarım ve hayvancılık vb. başlıklı konularda sahip olduğu potansiyeli ortaya koymak, Gerede ile ilgili bilgileri güncellemek ve Üniversitenin Gerede konusunda yaptığı araştırmaların sonuçlarını ilim âleminin istifadesine sunmak amacıyla yapılacak, Sempozyumda Gerede’yi ilgilendiren her konu ele alınacak.

Yapılacak sempozyuma Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden akademisyen, öğretim görevlileri, bilim adamları, köşe yazarları ve yüzlerce kişinin katılımı bekleniyor.

2 KEZ TOPLANTI YAPILDI

Gerede Kaymakamı Fatih Kaya başkanlığında, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın ev sahipliğinde sempozyum ile ilgili bugüne dek 2 kez toplantı gerçekleştirildi. Gerede Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantılarda; Sempozyum ile ilgili yapılması gerekenler, görev dağılımı ve birçok konuda istişareler yapıldı. Toplantı sonraları sempozyumun gerçekleştirileceği alanlarda ise gözlemleme ve tespitler yapıldı.

Editör: Servet GÖKÇEK