Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından üreticilerin maliyetlerine katkı sağlamak amacıyla Bolu’daki üreticilere 4 Milyon 271 Bin TL destek ödemesi yapıyor.

Haber Merkezi

​Tarım ve Orman Bakanlığı insan odaklı çalışma prensibine paralel olarak üreticilerin maliyetlerine katkı sağlamak ve üretimde sürdürülebilirliğin temini adına yaptığı destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi, Hububat, Baklagil, ve Dane Mısır Fark Ödemesi ve Katı Organik-Organomineral Gübre Desteği olmak üzere 28 Nisan itibariyle hesaplara yatırılmaya başladı.

“ÜRETEN ÇİFTÇİLERE HAYIRLI OLSUN”

İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, 28 Nisan itibariyle destek ödemelerinin hesaplara yatmaya başladığını aktararak,  "Üretim ve üretenin yanında yer alarak, gıda arzının devamlılığı dünyada stratejik öneme haiz olmuştur. Bakanlığımız üretim ve üretici odaklı desteklemeleri ile üretimin sürdürülebilirliğinin temini açısından üreticisinin yanında yer alarak desteklemeye devam etmektedir. Bu kapsamda bakanlığımız 28 Nisan itibari ile üreticilerimizin hesaplarına hak edişlerini yatırmaya başlamıştır.

2022 yılı dönemi için; Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi kapsamında; 399 üreticimize 3 Milyon 182 bin TL, Hububat, Baklagil, ve Dane Mısır Fark Ödemesi kapsamında; 1265 üreticimize 845 Bin TL, Katı Organik-Organomineral Gübre Desteği kapsamında; 325 üreticimize 244 Bin TL üreticilerimizin hesaplarına yatırılmaya başlanmıştır. Yağlı Tohumlu Bitkiler Desteği 3 dilim halinde; diğerleri 28 Nisan saat 18.00 itibari ile tek parça halinde ödenecektir.

Yağlı Tohumlu Bitkiler Fark Ödemesi Desteği; TC son Hane 8 olanlar, 28 Nisan saat 18.00'dan sonra, TC son Hane 6-4 olanlar, 5 Mayıs saat 18.00'dan sonra, TC son Hane 2-0 olanlar, 12 Mayıs saat 18.00'dan sonra hesaplara yatırılacaktır. Üreten Bolu'muzun üreten çiftçilerine hayırlı ve bereketli olsun" dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK