BOLU’NUN DA ŞEHİT VERDİĞİ, 1993 BİNGÖL SALDIRISININ ÜZERİNDEN 28 YIL GEÇTİ

Bingöl-Elazığ Karayolunda 1993 yılında bölücü terör örgütü tarafından 33 Mehmetçiğin şehit edilmesinin üzerinden tam 28 yıl geçti.  Hain saldırıda, Bolulu Murat Menteş de şehit oldu.

Türkiye’nin en büyük acılarının yaşandığı 90’lı yıllarda kahreden birçok terör saldırısı toplumun hafızasına kazındı. 24 Mayıs 1993 yılında, 33 askerin şehit olduğu ve 3 askerin de yaralandığı, “1993 Bingöl Saldırsı” da 90’lı yılların en üzücü anılarından biri. Malatya’daki toplanma merkezine geçerek usta birliklerine gitmek için yola çıkan sivil ve silahsız erler, Bingöl-Elazığ Karayolu’nda PKK'lı teröristler tarafından pusuya düşürülüp, otobüsten indirilerek şehit edildiği hain saldırıda ilimizin Mudurnu ilçesi Kilözü köyü nüfusuna kayıtlı Murat Menteş de yer alıyordu. 1971 doğumlu Menteş askere gittiğinde evliydi.

ARADAN 28 YIL GEÇTİ

Aradan geçen 28 yıla rağmen unutulmayan 33 şehit için Bingöl-Elazığ karayolunun 13. kilometresindeki Anıttepe mevkiinde temsili mezarlardan oluşan anıt yer alıyor.  Acı olayda hayatını kaybeden 21 ve 26 yaş arasındaki şehitlerin isimleri ve memleketleri:

Abdullah Kara-Antalya, Adem Zongur-Kırıkkale, Ahmet Apak-Denizli, Ahmet Aran-Manisa, Ali Arar-Konya, Aydın Kuzey-Çanakkale, Baki Umutlu-Denizli, Birol İrfan Askar-Afyonkarahisar, Cavit Yaman-Samsun, Ercan Çobanoğlu-Denizli, Erkan Kaçan-Konya, Hasan Gültutan-Hatay, Haydar Aslan-Trabzon, Hikmet Özdemir-Malatya, Hilmi Şahin-Konya, Hüseyin Çelik-Denizli, İbrahim Erten-Konya, İlyas Uyar-Konya, Mehmet Öztürk- Denizli, Mehmet Tura-Adana, Mevlüt Özkan-Konya, Murat Elibol-Çanakkale, Murat Menteş-Bolu, Musa Sarıgöz-Osmaniye, Mustafa Koçanoğlu-Denizli, Mustafa Yılmaz-Konya, Nihat Odabaşı-Kastamonu, Ramazan Akkaya-Kastamonu, Selahattin Aysan-Isparta, Şenol Cansız-Samsun, Şeref Tay-Denizli, Uğur Bozacı-İstanbul, Ünal Kalafat-İstanbul.”

TÜM ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ.

Editör: TE Bilisim