(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’nun Seben ilçesinde resmi olmayan sonuçlara göre, 48 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi kazandı. Uygar Oturakdaş belediye başkanı oldu

 Mahalli İdareler seçim sonuçlarının açıklandığı ilçelerden bir tanesi de Seben oldu. Seben’de Bolu’nun en sürpriz sonuçları açıklandı. Anadolu Ajansı’ndan alınan verilere göre ilçede seçime katılım yüzde 85.08 oranında gerçekleşti. Geçerli 1472 oyun 776’sını alan Cumhuriyet Halk Partisi Seben Belediye Başkan Adayı Uygar Oturakdaş, yüzde 52.72’lik oy oranıyla birinci oldu.

Geçmiş dönem belediye başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Fatih Kavak ise 624 oy alarak yüzde 42.39’luk oran ile ikinci oldu. Milliyetçi Hareket Partisi adayı Murat Özkan yüzde 3.53, Yeniden Refah Partisi Harun Erkoç ise yüzde 0.61 oy oranına sahip oldu.

“YÜCE RABBİM UTANDIRMASIN”

48 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisinin kazandığı ilçedeki zafere dair açıklama yapan Oturakdaş, “Başında da söylediğimiz gibi işimiz gücümüz Seben… Seben ve Sebenlimize hak ettiği değeri ve hizmeti vermek için vatandaşımızın teveccühü, Rabbimin izniyle iş başındayız. Seben’de 48 yıl sonra Cumhuriyet Halk Partisi kazanmış oldu. Yüce Rabbim utandırmasın… Tüm enerji ve birikimimizi memleketimiz için sarf ettik. Bundan sonra da daha etkili ve yetkili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Oturakdaş’ın Seben’de aday olarak belirlenmesinden önce anket yapıldığı açıklanmıştı. Oturakdaş’ın adaylığı ise Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Bolu İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz ve Seben İlçe Başkanı Latif Uymaz ile vatandaşların katıldığı program ile yapılmıştı. Ayrıca Seben’de İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi İlker Dönmez de seçildi.

Editör: Oğuzhan EKE