Bolu Belediyespor Bayan Voleybol takımı evinde ağırladığı grup lideri Karayollarını 3-2 yenerek sıralamadaki yerini korudu. Karşılaşmada Belediyespor’dan Hanna’nın performansı galibiyette etkili oldu.

Bayanlar Voleybol 1. Ligi B grubunda Bolu ilini temsil eden Belediyespor seyircisinin önünde grup liderine karşı galip geldi. Ligin 20. hafta karşılaşmasında evinde ağırladığı Ankara temsilcisi olan Karayolları takımını 3-2 yenen Bolu’nun Sultanları liderlik şansını sürdürdü.

Önemli bir galibiyet alan Bolu’nun Sultanları sıralamadaki yerlerini korurken, play-off için de avantaj elde ettiler. Karşılaşmada setlere göre önemli anlar ise şu şekilde yansıdı:

Beklenildiği gibi çekişmeli başlayan karşılaşma Karayollarının sayısıyla başladı. İlk teknik molaya Karayolları 9-12 önde girdi. Mola sonrasında oyunu tamamen eline alan Karayolları, blok ve hücumlarla farkı açtı ve skoru 14-21’e kadar getirdi. Skorda Karayolları 15-22 öndeyken Bolu’nun Sultanları yakaladıkları 9-0’lık seriyle skoru 24-22 lehine çevirdi ve seti 25-23 kazanarak maçta 1-0 öne geçti.

Karşılaşmanın ikinci seti Belediyespor’un sayısıyla başladı. Set her iki takımın sayılarıyla devam etse de savunmada arka arkaya hata yapan sultanlar teknik molaya 9-12 geride girdi. Mola sonrasında hızlı toparlanan Belediyespor skoru 13-12 lehine çevirdi. Skor üretmekte zorlanan sultanlar 14-16 geri düştü. İkili değişiklikle sete tekrar ortak olan sultanlar skoru 18-18 e getirdi. Skorda Belediyespor 22-24 gerideyken Hanna’nın servise geçmesiyle skor 25-24’e geldi. Setin sonunda hakemin verdiği iki kritik karar setin gidişini etkiledi ve karayolları setten 25-27 galip ayrılarak skoru 1-1’e getirdi.

Maçın üçüncü setine karayollarının sayısıyla başlansa da kısa sürede Belediyespor ağırlığını koydu ve skoru 7-4’e getirdi. Yakaladığı skor avantajını bırakmayan sultanlar teknik molaya 12-7 önde girdi. Mola sonrası seri yakalayan Karayolları önce beraberliği ardından 12-13 üstünlüğü yakaladı. Karayolları 14-17 üstünlüğü sağlasa da Belediyespor skoru 21-21’de eşitledi. Setin sonunu iyi oynayan sultanlar setten 25-23 galip ayrılırken skoru da 2-1’e getirdi.

Karayollarının sayısıyla başlayan 4. set Belediyespor’un savunmada yaptığı hatalarla 4-7’ye geldi. Yakaladığı üstünlüğü devam ettiren Karayolları teknik molaya 8-12 önde girdi. Mola sonrası üstünlüğünü koruyan Karayolları skoru 14-17 ye getirdi. Yakaladıkları 6 sayılık farkı iyi kullanan karayolları seti 19-25 kazandı ve skoru 2-2’ye getirdi.

Maçın beşinci seti olan tie break setine karayollarının sayısıyla başlandı. Set takımların karşılıklı sayılarıyla devam etse de sete ağırlığını koyan Belediyespor skoru 8-5’e getirdi ve avantajı ele geçirdi. Yakaladığı farkı iyi değerlendiren Bolu’nun Sultanları önce farkı açtı ardından seti 15-10 kazandı ve skoru 3-2'ye getirerek 2 puanı hanelerine yazdırdılar. Kazandıkları maçta puanını 45’e çıkartan sultanlar sıralamadaki yerlerini korudular.

Editör: TE Bilisim