Bolu’da, yüzyılın seçimi olarak değerlendirilen cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri sonuçlandı. MHP, AK Parti ve CHP birer milletvekili çıkararak mecliste Bolu’yu temsil edecek.

Haber: Aslı Akış

 Bolu’da, 235 bin 987 vatandaş cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için 10 bin 10 sandıkta oy kullandı. Vatandaşların akın akın sandık başına gittiği görüntüler seçim heyecanını gözler önüne serdi. Yüzyılın seçimi olarak değerlendirilen seçimlerde oy kullanımı bitmesiyle birlikte sayımlar yapıldı.

Bolu il genelinde AK Parti oylarında bir düşüş yaşanırken, Milletvekilliği seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi Bolu’da ikinci parti olarak bir sürpriz yaşattı. Bolu’da ikinci parti olarak uzun  yıllar yerini koruyan Cumhuriyet Halk Partisi’ni geride bıraktı.

Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre sandıkların %100’ü açıldı ve sandıktan Yüksel Coşkunyürek AK Parti’den, İsmail Akgül MHP’den, Türker Ateş ise CHP listelerinden Türkiye Büyük Millet Meclisinde Bolu’yu temsil etmeye hak kazandı.

54 YILLIK HASRETİ SONA ERDİRDİ

Milliyetçi Hareket Partisi’nden 54 yıl sonra milletvekili olarak meclise gitmeye hak kazanan İsmail Akgül, partililerine büyük sevinç yaşattı. Akgül’ün vekil olduğunu duyan partililer kentte saatlerce konvoy yaptı.