Boluspor’un yeni transferi Joel Kayamba savaşçı kimliği ve disiplinli futbolu ile bu sezon kendinden çok söz ettireceğe benziyor. Samsunspor’da geçen yıl Fofana ve Yasin Öztekin’in arkasında kalsa da kırmızı beyazlı ekibimizin yeni transferi şimdiden heyecan yarattı. 

Boluspor, son olarak Yılport Samsunspor forması giyen Joel Kayamba Ngandu’yu kadrosuna katarken Kongolu oyuncuyu yaptığımız analizle ortaya çıkardık. Sağ ve Sol kanatta oynayan Kongolu oyuncunun özelliği çabukluk olarak göze çarpıyor.

Oyun disiplininden kopmayan Joel Kayamba Ngandu kısa alanlardaki başarısı ile dikkat çekerken takım savunmasına da katkıları da olumlu yönde. Genellikle sağ kanatta daha etkili bir oyuncu olan Kayamba, kontra atağa yatkınlığı ve savaşçı kimliğiyle öne çıkıyor.

Geçen sezon Samsunspor’da oynadığı 10 maçta forma giyen Joel Kayamba Ngandu. Fofana ve Yasin ile aynı yapıda oldukları için her iki oyuncu daha çok öne çıktı. Kongolu oyuncunun özellikleri ile birlikte Boluspor ile daha öne çıkacağa benziyor.

Editör: TE Bilisim