(Haber: Oğuzhan EKE) - Kızılcahamam Belediyesi tarafından Bolu’ya bırakıldığı iddia edilen köpekler, aç kalınca grubun en zayıf üyesini yedi. Konuyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yapılarak, “Buna kim dur diyecek artık?” ifadeleri kullanıldı.

Bolu’nun, il sınırlarına başka şehirlerden bırakılan köpeklerle ilgili sorunu devam ediyor. Özellikle sosyal medyada, hayvan hakları savunucuları tarafından gündeme getirilen olaylara bir yenisi daha eklendi. Kızılcahamam’a kayıtlı olduğu belirtilen köpekler, Bolu’nun Gerede ilçesi yakınlarında, Ankara sınırına bırakıldı. Kar yağışının zaman zaman etkili olduğu bölgede aç kalan köpek sürüsünün, sürünün en zayıf köpeğini yediği belirtildi.

Tiyatro Oyuncusu Güliz Gündüz, konuyu gündeme getirdi. Bölgeye giden hayvanseverlerin görüntülerini ve açıklamalarını paylaşan Gündüz, “Kızılcahamam’daki köpeklerin Bolu’da ne işi var? Bakanları bulmasa ne olacaktı? Hepsi ölecekti. Bulunana kadar açlıktan en zayıfları yemişler zaten. Tanju Özcan, bakın Kızılcahamam Belediyesi köylerdeki hayvanları alıp sizin bölgenize atmış. Buna kim dur diyecek artık?” mesajını paylaştı.

Bolu Belediyesi Meclisi aldığı kararla, Bolu’ya köpek bırakanların tespit edilmesi durumunda 5 milyon liraya kadar ceza uygulanmasını ön gören gündem maddesini onaylamıştı.

Editör: Oğuzhan EKE