(HABER: ASLI AKIŞ-OĞUZHAN EKE)-2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesini kazanarak Bolu’ya gelen üniversite öğrencilerine yönelik ‘hoş geldiniz’ karşılaması yapıldı.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanlığı İle CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından BAİBÜ’yü kazanıp kayıt yaptıran öğrencileri karşılamak üzere Bolu Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde stant kuruldu. Otogarda karşılanan öğrencilere stantlarda bilgiler verildi, çeşitli ikramlarda bulunuldu.

İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN BİLGİLENDİRME STANDI

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ile Güvenlik Şube Müdürlüğü Ekipleri, otogarda açtıkları stantta öğrenim hayatına başlayacak olan gençlerin, terör örgütlerinin her türlü zararlı faaliyetlerinden uzak durması, sosyal ihtiyaçlarının terör örgütleri tarafından istismar edilmesine yönelik uyarıcı paylaşımda bulunuyor, öğrencilere çeşitli konularda bilgilendirici broşür dağıttı.

Ekipler ayrıca öğrencilere eğitim-öğretim dönemleri boyunca herhangi bir sorun ve taleplerinin olması halinde emniyet birimlerinin her zaman yanlarında olduklarını iletti.

“GENÇLİK MERKEZİMİZ VE YURTLARIMIZI TANITIYORUZ”

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli; “Biz üniversitemizi kazanarak ilimize gelen gençlerimizi, gençlik ve spor Bakanlığı olarak gençlik mereklerimizi ve yurtlarımızı tanıtmak amacıyla stantlarımız açmış bulunmaktayız.  Yurtlarımız ve gençlik merkezlerimizde yapılan faaliyetler ile ilgili bilgiler veriyor yönlendirmelerimizi yapıyoruz. Ayrıca, elimizde var olan broşürlerimizde gençlik merkezimizin kendine özgü yapılan projeleri, kurslar, atölyelerimizde yapılan etkinliklerimiz ile yurt dışı-yurt içi yapılan gezilerimizin bilgileri yer alıyor bizlerde içerik hakkında bilgilendirme yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“HER TÜRLÜ İHTİYAÇLARINDA “YANINDA BİZ VARIZ”

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanlığı üniversite biriminde görevli öğrenci; “Bolu Ülkü Ocakları üniversite birimi olarak üniversitemizi kazanarak ilimize yeni gelen arkadaşlarımıza bilgi vermek amacıyla burada bulunuyoruz. Hem ilimizi hem üniversitemizi tanıtmak için stant kurduk. Üniversitemizi yeni kazanan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyoruz. Her birine hoş geldiniz diyoruz. Zaman onların yanlarında olacağımı belirtiyoruz. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ni kazanarak, ilimize gelen tüm öğrenci arkadaşlarımızın her türlü ihtiyaçlarında “yanında biz varız!” 2 Ekim Pazartesi günü itibariyle İzzet Baysal Caddemizde, Otobüs Terminalimizde ve Fakültelerimizde açacağımız stantlarımızda ilimize gelecek tüm öğrenci kardeşlerimizi bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

“MADDİ MANEVİ HER TÜRLÜ YANLARINDAYIZ”

CHP Bolu Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Melih Karagöz; “Otogarda yerimizi aldık. Pazartesi günüde burada olacağız. Yeni gelen öğrenci kardeşlerimiz karşılıyoruz. İkramlarda bulunuyoruz. Daha sonra araçlarımız ile hem şehir merkezimiz hem kampüsümüzü gezdiriyoruz. Şehir, ulaşım, hatlar, duraklar hakkında bilgi veriyoruz. Kampüse çıkardığımız arkadaşlarımıza fakültelerini ve vakit geçirebilecekleri alanları gösteriyoruz. CHP Gençlik Kolları olarak öğrenci arkadaşlarımızın yanındayız. maddi manevi her türlü yanlarındayız.” Dedi.

Editör: Oğuzhan EKE