Ramazan Bayramı öncesi börek taleplerine ilişkin bilgi veren Mengen Su Böreği işletmecisi Ender Can, “Talep miktarı bakımından çok kötü değiliz ama eski taleplerin miktarı azaldı” dedi.

Haber: Selda Selin Özbay

 Bayramların olmazsa olmazı börek için imalathanelerde hazırlıklar başladı. Mengen Su Böreği işletmecisi Ender Can da Ramazan Bayramı öncesi, su böreğindeki talebe ve fiyatlara ilişkin konuştu.

“LEZZETİ GELECEK KUŞAKLARA AKTARMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Geleneksel tekniklerle 15 senedir su böreği yaptıklarını belirten Can, “Eşimin de becerileri sebebiyle bu işe başladık. 15 yıldır devam ediyor. 2008 yılında başladık. Su böreği yapıyoruz. Çok da kendimziden bir şeyler katmadık. Sadece gelenekseli devam ettiriyoruz. Nenelerimizin yani büyük annelerimizin yaptığını devam ettiriyoruz. Lezzeti gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz” dedi.

“MÜŞTERİYE ‘YOK’ DEMEYECEK ŞEKİLDE HAZIRLIKLARIMIZI YAPIYORUZ”

Talep olduğunu ancak önceki senelere göre düşüş yaşandığının altını çizen Can, “Talep miktarı bakımından çok kötü değiliz ama eski taleplerin miktarı azaldı. Yani daha önce 1 tepsi alanlar, şimdi 2 kilo, 3 kilo veya daha az miktarlarda alıyorlar ama insanlar yine de teveccühlerini devam ettiriyorlar.  Gelen müşteriye ‘Yok’ demeyecek şekilde hazırlıklarımızı yapıyoruz. Üretim miktarı tüketime ve satışa bağlı olarak değişkenlik gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“MAALESEF MALİYETLER ÇOK YÜKSELDİ.”

Maliyetlerin arttığını da aktaran Can, şu şekilde konuştu:

“Maalesef maliyetler çok yükseldi. Maliyetlerimizi o kadar arttı ki artan girdi maliyetlerimizi, satış fiyatlarımıza maalesef yansıtamıyoruz. 130 lira şu anki fiyatımız.  Kilosu 130 lira”

IMG_7969IMG_8038IMG_7985IMG_7980IMG_8013IMG_7999IMG_8029

Editör: Oğuzhan EKE