(Özel Haber: Servet Gökçek) - Özel Bolu Sınav Özel Öğretim Kursu, Rehberlik ve Ölçme Değerlendirme Uzman Hüdai Aydoğdu, ara tatilde öğrencilerin nasıl bir yol izleyerek ders çalışması gerektiğini aktararak, ailelerin yapması gerekenleri aktardı.

Özel Bolu Sınav Özel Öğretim Kursu Rehberlik ve Ölçme Değerlendirme Uzman Hüdai Aydoğdu, ara tatilde öğrencilerin bol soru çözmeleri, tekrar yapmaları gerektiğini ve ailelerinde çocuklarının yanında olduklarını hissettirerek onlara her şekilde destek olmaları istedi.

“SORU ÇÖZÜMLERİNDEN KOPMAMALARI GEREKİYOR”

Uzman Aydoğdu, öğrencilerin ara tatilde yaptıkları en büyük sorunlardan bir tanesinin ders çalışmayarak, biraz rehavete kapıldıklarını vurgulayarak, “Aslında tamamen soru çözümlerinden konu tekrarlarına kopmamaları gerekiyor. Bunun içinden şimdiye kadar mutlaka birkaç tane denemeye girmiş olmaları lazım. Bu denemelerin analizlerini, bu denemelerde daha çok hangi sorularda yanlış var hangi soruları boş bırakmışlar o konulara yönelik bir program yapmaları gerekiyor. Daha çok TYT ağırlıklı düşünürsek eğer TYT’ye yönelik bir genel tekrar yapmaları gerekiyor. Burada yapmaları gereken ilk önce, elzem olan şey soru çözümlerine ağırlık vermeleri gerekiyor. Soru çözümlerinden kopmamaları gerekiyor. Çünkü tatil dediğimiz gibi bir rehavete sebebiyet veriyor.” dedi.

“BASKIDAN ZİYADE ONLARA DESTEK OLMALARI GEREKİYOR”

Öğrencilerin ellerinden geldiğince ders çalıştığını belirten Uzman Aydoğdu, “Ailede en çok bizimde karşılaştığımızdan sorunlardan birisi, öğrencinin onların tam istediği gibi çalışmamaları ama aslında ailelerin şunları bilmeleri gerekiyor. Onlarda ellerinden geldiğince ders çalışıyorlar, sorularını, programlarını tamamlıyorlar zaten. Burada baskıdan ziyade onlara destek olmaları gerekiyor. Bunu da nasıl yapabilirler? Tamamen evdeki ortamı onlar hazır edebilirler. Çünkü burada eğer aile kalabalık ise sorun yaşayabilirler. Baskıdan ziyade daha çok onları motive edici konuşma yapabilirler. Onların yanında olduklarını, onlara güvendiklerini, onları her şekilde desteklediklerini dile getirerek bunları yapabilirler.” ifadelerini kullandı.

“ZORUNLU SORU ÇÖZÜMLERİ PLANLIYORUZ”

Rehberlik ve Ölçme Değerlendirme Uzman Hüdai Aydoğdu, ara tatilde program hazırladıklarını söyleyerek, “Bizim ara tatil için hazırladığımız programlar şu şekilde olacak, ara tatilin ilk haftasında TYT genel tekrarlar dersleri olacak. Akabinde de deneme ve soru çözümleri yapmayı planlıyoruz. Çünkü buradaki deneme hızlarını arttırmak, soru çözüm sürelerini azaltmak ki, zamandan biraz daha faydalanmalarını istiyoruz. Arından da zorunlu soru çözümleri planlıyoruz. Yani az konu, çok soru. Biz bunları her zaman söylüyoruz. Eğer eksikleri ve analizlerini tam anlamıyla yaparsa eminim 2. dönemde biraz daha rahat olabilecekler.” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK