Millî mücadelenin nihayete erdiği ve Türk bağımsızlığının tüm dünyaya duyurulduğu Büyük Taarruzun 101. Yılı Bolu’da düzenlenen törenle kutlandı.

Haber: Aslı Akış

foto galeri gif

Kutlama Törenine, Bolu Valisi Erkan Kılıç, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş, Garnizon Komutanı ve Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Aydın Him, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Baro Başkanı Avukat Perihan Akşemsettinoğlu,  vali yardımcıları, belediye başkanı yardımcıları, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk ordusunun, 26 Temmuz 1922'de başlayan ve 30 Ağustos'ta zaferle taçlandırdığı Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 101. yıl dönümünde Anıt Park’ta tören düzenlendi.

ATATÜRK ANITINA ÇELENKLER SUNULDU

Anıt Park’taki kutlama töreni, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Garnizon Komutanı Piyade Komando Albay Merdin Kışkan ve Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çelenklerini sıra ile Atatürk Anıt’a bırakmasıyla başladı. Akabinde Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

VALİLİK MAKAMINDA TEBRİKLER KABUL EDİLDİ

Anıt Park'ta düzenlenen törenin ardından Valilik Makamına geçildi ve Bolu Valisi Erkan Kılıç tarafından tebrikler kabul edildi.

Editör: Servet GÖKÇEK