18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 107. yıl dönümü nedeni ile Bolu'da anma töreni düzenlendi. Program kapsamında Şehitler Mezarlığında düzenlenen törende 18 Mart Şehitleri için dualar edildi, şehit mezarlarına çiçekler bırakıldı.

HABER: ASLI AKIŞ

Şehitlikteki törene Vali Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Garnizon komutan vekili piyade Albay Merdin Kışkan, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin,  Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Bektaş, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Serkan Özalp, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, Bolu İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Haluk Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kar yağışı altındaki şehitlikteki tören, Vali Ahmet Ümit, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Merdin Kışkan, Belediye Başkan Vekili Asuman Şentürk Tekin ile Türkiye Harp Malulu Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneğinin Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve Askeri birlik tarafından 3 el saygı atışı yapıldı.

“ŞANLI ORDUMUZ ÇANAKKALE’NİN GEÇİLMEYECEĞİNİ TÜN DÜNYAYA GÖSTERDİ”

Şehitlikte düzenlenen törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Binbaşı Ali Çınar, şanlı ordumuzun 107 yıl önce Çanakkale’nin geçilemeyeceğini dün dünyaya gösterdiklerine işaret ederek; “Kutsal vatan topraklarının bölünmez bütünlüğü, milletimizin egemenlik ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden isimlerini kalbimize yazdığımız aziz şehitlerimizi bu anlamlı günde rahmet ve minnetle yad ediyoruz. Aynı zamanda bugün 107. Yıl önce 18 Mart 1915’te şanlı ordumuzun Çanakkale’nin geçilmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiği destansı bir zaferin, Çanakkale Deniz Zaferi’nin de yıldönümüdür. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin kahraman evlatlarının emsalsiz fedakarlıklarıyla kazanılan bu zafer milli mücadelemize ilham verirken Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda çok önemli bir kilometre taşı olmuştur.” şeklinde konuştu.

ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ, DUALAR YAPILDI

Vali Ahmet Ümit'in Şehitlik Defterini imzalamasının ardından, Kuran-ı Kerim tilaveti okundu, il Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından da şehitlerimiz için dua yapıldı.

Şehitlikte yapılan dua sonrasında, şehitlerimizin kabirlerine çiçek bırakıldı, dualar edildi.

Çanakkale Zaferi’nin 107.  yıl dönümünü ve Şehitleri Anma günü programı Şehitlikteki törenin ardından Bolu Bilim ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen törenle devam etti.

 

Editör: TE Bilisim