Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, ISO 45001: 2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı Sertifikasını Türkiye'de resmi ve özel okullar arasında ilk alan okul Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi'ne tebrik ziyareti gerçekleştirdi.

Haber: Servet Gökçek

Türkiye’de ISO 45001: 2018 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Standardı kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Standardizasyon ve Kalite Hizmet Birimi denetimlerini başarıyla tamamlayarak, Türkiye'de bütün resmi ve özel okullara arasında bu belgeyi almaya hak kazanan ilk okul, Bolu Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi olmuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı, Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi’ne tebrik ziyaretinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı gerçekleştirdiği ziyarette Mustafa Çizmecioğlu Anadolu Lisesi okul müdürü Bayram Yıldız’dan sertifikasyon süreci ile ilgili bilgi aldı. Okul müdürü Bayram Yıldız, “Sertifikasyon sürecinde konu ile ilgili çalışmaların iki yıl önce başladığını belirterek Bakanlığımız İSG Birimi tarafından bir buçuk yıl boyunda denetime tabi tutulduklarını ve bu zorlu süreci başarıyla tamamlayarak belge almaya hak kazandık” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı kurumsallaşmanın ve kurum kültürü oluşturmanın başarıya giden yolda önemli bir faktör olduğunu vurgulayarak, “İş sağlığı ve güvenliği kurul üyesi öğretmenlerimizi süreç içerisinde göstermiş oldukları azim ve gayretlerden dolayı tebrik ederim. Kurumsallaşma ve kurum kültürü oluşturmanın başarıya giden yolda önemli bir faktördür. Bu tür faydalı çalışmalarda Müdürlüğümüzün okullarımıza desteği sürecektir. Okul idaresi ve emeği geçen öğretmenlere teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

ISO 45001 BELGESİ NEDİR?

ISO 45001 Belgesi bir kuruluşun yaptığı faaliyetlerde İş Sağlığı Güvenliği kurallarına uygun hareket ettiğini iş kazalarını önlemeye yönelik politika prosedürlerinin olduğunu gösterir bir belgedir. ISO 45001 Belgesi kuruluşun yaptığı faaliyetlerde iş güvenliği tehlike ve riskleri belirlenmiş ve bu tehlike ve riskleri azaltamaya yönelik gerekli planlamaların yapıldığı iş güvenliği risklerinin kabul edilebilir yasal mevzuat sınır değerlerine getirildiğini gösterir.

Editör: TE Bilisim