Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan,  Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde kentte yapılan çalışmalar ile kaynaklı ayrıştırma ve çöplerin bertaraf edilmesindeki başarılı çalışmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tescil edildiği söyledi.

Haber: Aslı Akış

Başkan Tanju Özcan, 1.Sınıf Atık Geri Getirme Merkezinde düzenlediği basın açıklamasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen belge ile Bolu’nun en temiz şehirlerden biri olduğunu vurguladı.

“TEMİZLİK İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER AZALDI”

Göreve geldiklerinde temizlik ile ilgili şikâyetlerin %13’ten  %4’e kadar düştüğünü belirten Başkan Tanju Özcan, bu oranın dünyada hiçbir belediye olmadığını ifade etti. Özcan; “Temizlik hizmeti belediyenin asli görevlerinden bir tanesidir. Biz bu konuda çok hassas olacağımızı söylemiştik. Göreve geldiğimizde temizlikle ilgili şikâyet, Bolu’da şikâyetlerin en yoğun olduğu ikinci konuydu %13’le. Şimdi temizlikle ilgili şikâyetler %4’ler mertebesine düştü. Zaten bunun daha da altına düşebilen dünyada herhalde hiçbir belediye yok” diye konuştu.

“BOLU’NUN TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ ŞEHİRLERİNDEN BİRİ OLDUĞU TESCİLLENDİ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kaynaklı ayrıştırma uygulamalarına sadece Bolu Belediyesi örnek verdiğine işaret eden Başkan Özcan; “Gururla söylüyoruz Türkiye’nin en temiz şehirlerinden bir tanesi, belki de en temizi geldiğimiz nokta da Bolu. Tabi bunu sadece biz söylemiyoruz. Bakanlığın bize verdiği belgeyle Bolu’nun Türkiye’nin en temiz şehirlerinden biri olduğu net olarak ortaya konuldu, bunu tescillemiş oldu. Burada emeği geçen Temizlik İşleri Müdürümüzü ve personelini de gerçekten kutluyorum. Temizlik hizmetleri sadece çöplerin toplanmasından ibaret değil. Hatta ayrıştırma konusunda şuan Türkiye’nin en iyi belediyesi biziz. Zaten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da kaynaklı ayrıştırma uygulamalarına örnek olarak sadece Bolu Belediyesini gösteriyor. Bu da bizim ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu örnek çalışmalar yaptığımızı gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“ÇÖP KOKUSUYLA İLGİLİ SORUN KALMADI”         

Çöplerin bertarafı için oluşturulan ikinci lot alanını yaptıktan sonra koku sorununun çözüldüğünü aktaran Özcan; “İkinci lot alanını sessiz sedasız yaptık. 2019’un rakamlarıyla bize 8 Milyon TL’ye mal oldu. Dikkat ederseniz şuanda lot alanının yanındayız tek bir koku dahi duymuyoruz. Eskiden bu çöplüğün koktuğuna dair sürekli şikâyetler alıyorduk. Çünkü birinci lot alanı fazlasıyla dolmuştu hatta taşmıştı. Arçelik’e ziyaretimizde de söylemiştik. Önümüzdeki yıl bu kokuyu duymayacaksınız. Gerçekten de bir yıl sonra gittiğimde sordum. Çöple ilgili çöplükle ilgili herhangi bir sıkıntınız var mı? Hayır yok cevabını aldım.” dedi.

“NE KAYNAKLI AYRIŞTIRMA NE KATI ATIK BERTARAFI YAPABİLİYORLAR”

Açıklamasının sonunda Düzce belediyesine atıfta bulunan başkan Özcan, Bolu’da verilen hizmetlerin hiçbiri yapamadıklarını dile getirdi. Özcan, “Yanı başımızda çift kanatlı olduğu iddia edilen iktidar partisine mensup bir Düzce Belediyesi var. Az önce saydığımız hizmetlerin hiçbirini yapamıyorlar. Ne kaynaklı ayrıştırma yapabiliyorlar, ne katı atık bertarafı yapabiliyorlar. Bunların hiçbir tanesini yapamıyorlar. Onlar için henüz bir hayal. Düzce’nin bu seviyeye gelmesi, bizim bugün bulunduğumuz seviyeye gelmesi herhalde en az 20 yıllarını alacaktır.

Editör: TE Bilisim