(Haber: Aslı Akış) - Kıbrıscık İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bazı üyeleri, partinin içindeki yönetimsel zayıflıklar, ilke ve ideoloji eksikliği, tutarsız uygulamalar ve antidemokratik yaklaşımlar nedeniyle rahatsızlık duyduklarını belirterek istifa etti.

Geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi,  Kıbrıscık Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi adaylarını ön seçimle üyelerinin kullandığı oylarla belirledi.

Belediye Başkan adaylığı için Emin Tekemen ve Alaattin Karadoğan’ın girdiği ön seçimde oyların çoğunluğunu alan mevcut belediye başkanı Emin Tekemen, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde CHP Kıbrıscık Belediye Başkan adayı olarak belirlendi.

Ancak geçtiğimiz günlerde aday belirleme sürecinde yaşanan iddiaları ileri süren 22 üye istifa ettiğini duyurdu.

2019 yerel seçimlerinden bu yana partiyi sol ve sosyalist değerlere sahip üyelerin ayakta tuttuğunu vurgulayan istifa mektubunda, parti içi ön seçimde yaşananlar üzerinde duruldu. Aralık ayında gerçekleştirilen parti içi ön seçimde, yeni üye kayıtlarının yoğunlaştığı ve uzun süredir emek veren üyelerin oy kullanma haklarının engellendiği ifade edildi.

Üyeler, istifa kararını alarak yaptıkları açıklamada; “Bizler, aşağıda imzası bulunan Kıbrıscık Cumhuriyet Halk Partisi Üyeleri olarak; ilçe parti örgütünün içinde bulunduğu yönetimsel zaafiyet, ilke ve ideolojiden yoksunluk, uygulamalarında gösterdiği tutarsızlıklar ve antidemokratik yaklaşımlarından rahatsızlık duymaktayız.

2019 yerel seçimlerinden başlayan ve günümüze uzanan süreçte, ilçemizde partiyi ayakta tutan sol ve sosyalist anlayışa sahip üyeler, tüm özverili çalışmalarına rağmen dışlanmaktadır. Bunun son aşaması, geçtiğimiz Aralık ayı içinde gerçekleştirilen parti içi ön seçimde (temayül yoklaması) ortaya konmuştur. Özellikle bir aday adayını desteklemek amacıyla, yoğun yeni üye kayıtları yapılmış, buna karşın yıllardır bu partiye emek veren üyelerin oy kullanmalarının çeşitli şekillerde önüne geçilmiştir.

Sürekli olarak tekrarlayan bu çeşit ayak oyunlardan rahatsızız. Yıllardır onurla taşıdığımız Cumhuriyet Halk Partisi Üyeliğinden istifa ediyoruz. Bundan böyle siyasal mücadelemizi, emek cephesinden sol ve sosyalist yapılar içinde sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.” İfadelerine yer verildi.

İşte istifa eden o isimler:

Adem Ercan, Hüseyin Bağlan,Ayşe Dağ, İsmail Özkan, Bahatrtin Şocat, Kamil Tekin, Bünyamin Ercan, Mehmet Bayer, Doğan Dağ, Melike Bağlan, Doğan Oflaz, Nazım Tekindor, Ercan Elçin, Ramazan Ertem, Fatma Çeltek, Sabri Çeltek, Feyzullah Cerlet, Saip Altuncu, Halil İbrahim, Cerlet Saip Tombak,Hasan Kadıoğlu, Serhan Orhan.

Editör: Oğuzhan EKE