CHP'den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CNN Türk'te Akıl Çemberi programında açıklamalarda bulundu. İhraç kararının hukuksuz olduğunu belirten Özcan, "Yargı yoluna gideceğim. Sonuna kadar mücadele edeceğim. A planım Kılıçdaroğlu'nun değişimini sağlamak" dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özcan, “Üzülmedim desem yalan olur. 22 yaşında CHP'ye hiçbir amaç olmaksızın üye oldum. Emek vererek bu partide bir yerlere geldim. Milletvekili oldum, bir yerlere geldim. İnsan üzülüyor ister istemez. Şunu soruyordum beni somut olarak ne için suçluyorsunuz? Bana gelen yazıda 7 günlük savunma hakkınız var dendi. Suçlamaları ancak dün öğrenebildik ve savunma için ek süre istedik ancak vermediler bu süreyi. Parti tüzüğüne aykırı davranmakla suçlanıyorum ancak ben parti tüzüğüne aykırı davranmadım. Beni atmak hukuksuz. Buna programa aykırı davranan kişi CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur. Birinin atılması gerekiyorsa, atılması gereken kişi odur. Adaylığı belli olunca bağrıma taş bastım, adaylığını destekledim. Hatta seçmene gittiğimde bana dediler ki bu adam seni partiden attı neden destekliyorsun. YDK'yı anahtar listeye koymak sureti ile kendi belirliyor. Yasama yürütme ve yargıyı tek elde toplayıp Sayın Erdoğan'ı diktatör olmak ile suçluyorsun.” diye konuştu.

“YARGI YOLUNA GİDECEĞİM”

“Siyasi partiler 2 yılda bir kurultay yapmak zorundadır. Bu 1 yıl uzatılabilir. CHP sürelerin tamamını kullanmış durumda. Benimle ilgili ihraç kararı veren YDK yetkisizdir. İncelemiş olan herkes görebilir. Genel Başkan YDK'yı kendisine bağlıyor. YDK'yı da kendisi belirliyor. YDK'da Kılıçdaroğlu'nun listesini delerek giren kimse yok. Şu anda CHP başında bir diktatör var. CHP kayyım atanması süreciyle karşı karşıya. Kurultay yapma süresi dolmak üzere. Defalarca parti yetkililerini uyardım. Bu başvuru muhakkak yapılacaktır. Böyle olursa eski bir partili olarak en çok ben üzülürüm. Atatürk'ün kurduğu parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuk hırsı nedeniyle kayyım atanma durumuyla karşı karşıya. Umarım CHP böyle bir şeye maruz kalmaz. Kılıçdaroğlu'nun partiyi getirdiği durum bu.”

“KEMAL BEY PROJE ADAMI”

“Yargı yoluna gideceğim, kararlıyım. Sorosçuları, 10 Aralıkçıları, Badem bıyıklıları ve terör sevicileri ile yol yürüyen Kemal Bey'in bu kararları için sonuna kadar mücadele edeceğim. Badem bıyıklı derken Babacan ve Davutoğlu'nu kastediyorum. Kemal Bey görevli bir adam, proje adamı. 2 kişinin katıldığı seçimde alınabilecek en kötü sonuç ikinci olmaktır. Ben kendimi sarı öküz gibi hissediyorum. Milletvekili gruplarını toplamış, 'Ya benimle yol yürüyeceksiniz ya da yürümeyeceksiniz' diyor. Utanmadan değişmelisiniz diyenleri partiden atıyor. Gençlik kolları toplantısında ses kaydı yayınladım diye suç duyurusunda bulunmuş. A planım Kılıçdaroğlu'nun değişimini sağlamak. Bolu'dan Ankara'ya yürümüştüm. Mücadele ettim, olmadı diyelim. Yerel seçimlere kadar yargıdan karar çıkmazsa şu anda B planım yok. Herhangi bir parti aklımda yok ama AK Parti ve MHP'de siyaset yapmayacağım kesin.”

KEMAL BEY DÜRÜST DEĞİL”

“Kazansaydık ne olurdu? 10 Aralıkçılar, FETÖ'cüler, badem bıyıklılar iktidarda olacak mıydı, Meral Akşener buna ne kadar dur diyebilirdi. Kemal Bey dürüst diyorlar. Yıllardır söylüyorum, dürüst değil çok kolay yalan söyleyebilen bir insan. Kemal Bey sakin bir insan değil son derece kinci bir insan. Seçimden önce yol yürüdükleri ile bu ülkeyi yönetmeye kalksaydı şimdikinden çok kötü bir tablo olurdu. Ben partiden ihraç durumundayken Kılıçdaroğlu için elimden geleni yaptım. Ses kaydı bana ulaştırıldı, bu da çok gizli bir toplantı değil. Gençlik kollarından bir genç benimle ilgili soru soruyor. Orada kullanılan ifadeler şahsıma ait olmasaydı bu ses kaydını yayınlamazdım. Orada açıkça söylüyor Sayın Kılıçdaroğlu 'adamı atın diye gönderdim' Şunu açıkça söylemek lazım bu ülkede tek adamlardan bir tanesi Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi. Bu partinin Atatürk tarafından kurulduğunu bile unutmuş görülüyor. Partiyi Atatürk'ün kurduğunu bile unutmuş gibi duruyor. Hatta 'Bırakın şu Atatürk'ün partisi edebiyatını' dediğini de yakın arkadaşlarımdan duydum. Kemal Bey genel başkan olduğunu unutmuş, CHP'yi bir dernek gibi görüyor.”

“KEMAL BEY BENİ UZUN ZAMANDIR TEHLİKE OLARAK GÖRÜYOR”

“Kemal bey beni uzun zamandır tehlike olarak görüyor. Parti programına aykırı hareket ediyorsunuz dediğim için. Ben Atatürkçülükten taviz vermiş olsaydım bırakın partiden atılmayı, Kemal Bey'in sağ kolu sol kolu olurdum. Ben yıllardır bunu söylüyorum bizim terör örgütü sevicileri ile ne işimiz var. 2012'de bir vekilimiz, "yeni CHP nedir?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, "Sayın Baykal partiyi MHP'ye yakın çizgiye oturtmuştu, ben BDP'ye (şimdiki adıyla HDP'ye) yakın bir çizgiye oturtmak istiyorum." dedi. 27 sayfalık mektup yazdım, tehlikeden bahsettim. Ben Kemal Bey'in atamasıyla gelmiş değilim. Abdüllatif Şener'i istemiyorum dedikleri için beni atadılar.”

“KİM BENİ HANGİ YÜZLE ARAYACAK”

“Parti yetkililerinden kim beni hangi yüzle arayacak. Şu ana kadar 1 vekil çıkmadı bu adam yalan söylüyor diye. Bir kısmı arıyor doğru söylüyorsun ama her doğru her yerde söylenmez diyor.”

Editör: Servet GÖKÇEK