Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’ye kabul edilmesi sonrasında, CHP’den aday adaylığı için başvurdu. Yerel seçim çalışmalarına başlayacaklarının mesajını veren Başkan Özcan, CHP İl Başkanlığından indirilen fotoğrafını da geri astı.

fot galeri gif

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2023 milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinden ardından, CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı sert eleştiriler sonrasında, kesin ihraç talebiyle partisinin Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edildi. CHP Yüksek Disiplin Kurulu, 26 Temmuz Çarşamba günü, Tanju Özcan’ı partiden ihraç etti.

CHP’YE GERİ DÖNDÜ

Partiden ihraç edilen Özcan, 4-5 Kasım’da CHP’nin 38. Olağan Kurultayında Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından, af başvurusunda bulundu. CHP’nin ‘100’üncü Yıl Affı’ kapsamında, Özcan’ın af başvurusu 27 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen MYK ve PM toplantılarında görüşüldü. Görüşmeler sonucu Tanju Özcan tekrar CHP’ye kabul edildi.

BOLU’DA CHP’LİLER KARŞILADI

CHP’ye dönen Özcan, kararın açıklandığı saatlerde Ankara’ya gitti. Ankara dönüşü Özcan’ı, Bolu CHP İl Başkanlığında, İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç ve partililer karşıladı. Kurulan alanda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Özcan, yerel seçimlerde rekor kırmak için çalışmalara başlayacaklarını aktardı.

“YENİ GELMEDİM, GERİ GELDİM”

Özcan, CHP’de bir değişim hareketinin başladığının altını çizerek, “Duygulanıp, ağlayarak bizi burada, baba evimizde yeniden kucakladınız. Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. İnşallah bundan sonraki süreçte de sizlere layık olmaya devam edeceğiz. Özellikle benim partiye dönüş sürecimde hem ilçe başkanlarımızın hem merkez ilçe başkanımızın, özellikle merkez ilçe başkanımız ve il başkanımızın çok büyük gayretleri sonucunda bu hukuken dönüş gerçekleşti. Aslında ben yeni gelmedim, geri geldim. Ben zaten hiçbir zaman kalbimdeki 6 oku oradan çıkartmadım. Sadece hukuken bir bağ kesilmesi olmuştu. Çok şükür Cumhuriyet Halk Partisinde başlayan değişim sonrasında, biz de baba ocağımıza, Cumhuriyet Halk Partisine alnımızın akıyla, dik bir şekilde dönmüş olduk” dedi.

“BOLU’DA TÜRKİYE REKORU KIRACAĞIZ”

“Hep birlikte çalışacağız, üzerimizdeki varsa ölü toprağını hızlı bir şekilde atacağız. Bolu merkezde bir Türkiye rekoru kıracağız. AK Parti Konya’dan ne kadar oy alıyorsa, CHP Karşıyaka’dan ne kadar oy alıyorsa, biz de onların oy oranını geçip bir Türkiye rekorunu kırmaya hazırlanıyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağız. Ama bize düşen artık bugünden itibaren seçimin startını veriyoruz. Herkesin elini sıkacağız, herkese yaptıklarımızı anlatacağız ve Bolu’da unutulmayacak, tarihe geçecek bir seçim zaferiyle buradan ayrılacağız” diye konuştu.

ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

Konuşmasının ardından parti binasına geçen Özcan, Bolu Belediye Başkanlığı için, CHP’den aday adaylığını başvurusunu yaptı. Tanju Özcan, daha önce CHP’li bir belediye meclis üyesi tarafından indirilen fotoğrafını da tekrar il başkanlığına astı.

Editör: Oğuzhan EKE