Çocuk Hakları Gönüllüleri Derneği (ÇOHAG) Bolu İl Temsilcisi İsmailcan Kaya “Dünya Çocuk Hakları Günü” dolayısıyla açıklamada bulundu. Kaya; “Çocuklar, insanlığın geleceğini yüreğinde taşır. Çocuklarımız bizlerin aynası ve geleceğe yansıyacak halimizdir. “Ben buradayım” diyen hiçbir çocuğumuzu görmezden gelmeyelim. Çocukların da bir birey olduğunu unutmayalım” dedi.

Haber: Aslı Akış

ÇOHAG Bolu İl Temsilcisi İsmailcan Kaya, milyonlarca çocuğun haklarının çiğnendiğine dikkat çekerek; “Çocukların yetişkinlerden farklı ihtiyaçlara sahip olduğu ve dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından hazırlanan “Çocuk Haklarına Dair Sözleşme” 193 ülke tarafından imzalamış ve o tarihten bu yana 20 Kasım “Dünya Çocuk Hakları Günü” olarak kutlanmaktadır.

 “ÇOCUKLAR, İNSANLIĞIN GELECEĞİNİ YÜREĞİNDE TAŞIR”

Dünyada ve ülkemizde milyonlarca çocuğun hakları çiğnenirken başta “Şemsiye Haklar” olarak tanımladığımız; ayrım gözetmeme hakkı, katılım hakkı, çocuğun yüksek yararı, yaşama ve gelişme hakkı olmak üzere Birleşmiş Milletler tarafından alınan tüm kararlar devletimiz ve kurumlarınca büyük bir hassasiyetle uygulanmalıdır.

Çocuklar, insanlığın geleceğini yüreğinde taşır. Bir çocuğun hayatını karartmak, insanlığı karartmaktır. Çocuğun duygu ve düşünceleri değerli; canı ve bedeni dokunulmazdır. Huzurlu, güvenli ve sağlıklı bir ortamda büyümek, onun yaratılıştan getirdiği en tabii hakkıdır.

“HİÇBİR ÇOCUĞUMUZU GÖRMEZDEN GELMEYELİM”      

“Ben buradayım” diyen hiçbir çocuğumuzu görmezden gelmeyelim. Çocukların da bir birey olduğunu unutmayalım. Mutlu ve sağlıklı bir çocukluğun yolu çocuğun faydalanabileceği her imkanın ona sunulmasını; eğitim, sağlık, güvenlik gibi temel konularda eksiksiz uygulamaların sağlanmasının yanı sıra, çocuğun bireysel kapasitesini geliştirecek ve hayatın her alanında aktif katılımına önayak olacak sportif, kültürel, sanatsal ve bilumum sosyal faaliyetlerin de gerçekleştirilmesini sağlamaktan geçiyor.

“ÇOCUK HAKLARININ UYGULANDIĞI GÜZEL BİR DÜNYA DİLİYORUM”

Çocuklarımız bizlerin aynası ve geleceğe yansıyacak halimizdir. O halde o aynanın neyi yansıtacağını belirlemek, herkesten önce bizlere düşer. Bu sebeple tüm çocukların daha sağlıklı, daha güvenli, daha mutlu ve her alanda çocuk haklarının uygulandığı güzel bir dünya diliyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim