Bolu'da, LGS'den 500 tam puan alan 14 yaşındaki Taha Can Tekin’i, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, AK Parti İl Başkanı Suat Güner ve ekibiyle birlikte ziyaret etti.

Basın Bülteni

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı sonuçları açıklandı. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği sınavda, 562 öğrenci tam puan aldı. Bolu'da yaşayan Orhan Gazi Ortaokulu öğrencisi Taha Can Tekin de 500 tam puan alan öğrenciler arasında yer aldı. Aldığı başarılı sonuç ile “Bolu’nun altın çocuğu” yorumuyla kamuoyuna duyurulan Taha Can’ı, AK Parti Milletvekili Yüksel Coşkunyürek ve parti ekibi evinde ziyaret etti.

GELECEĞİMİZ SİZİN GİBİ BAŞARILI GENÇLERE EMANET

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, tarafından gerçekleştirilen ziyarete AK Parti İl Başkanı Suat Güner ve partililer Coşkunyürek’e eşlik etti. AK Parti ekibini Baba Şefik Tekin, anne Gülcan Tekin, başarılı öğrenci Taha Can Tekin ve kardeşleri Talha Cumhur Tekin ve Aren Arslan Tekin karşıladı. Coşkunyürek, Can’ın başarısından çok mutlu olduğunu ifade ederek genç dahiyi tebrik etti. Coşkunyürek Can’a sınavda aldığı başarılı sonuçta nasıl bir yol izlediğini sordu.

Can, günlük 140 soru ile başladığı sınav maratonuna 290 soruyla sonuçlandırdığını ve düzenli ders çalışarak başarıya ulaştığını söyledi. Aynı zamanda makine mühendisi olan Coşkunyürek çocukken kendisinin de çalışkan ve başarılı bir öğrenci olduğunu ve nasıl bir yöntemle ders çalıştığını anlattı. Can, ileride matematik alanında uzmanlaşmak ve akedemik anlamda ilerlemek istediğini anlattı. Can’ın başarısını kutlayan Coşkunyürek Taha Can’a altın hediye etti.

Coşkunyürek ziyarette şu değerlendirmeleri yaptı:

“Taha Can kardeşimizi LGS sınavında aldığı sonuçtan dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca aileni de senin gibi bir genç yetiştirdikleri için kutluyorum. İnşallah böyle altın gibi yavrularımız sayesinde ülkemiz altın çağını yaşayacaktır. Sizlere güveniyoruz. Sizin gibi alanında uzman başarılı gençlerimize geleceğimize emanet edeceğiz. Bundan sonra senin her zaman yanındayım. Bir derdin sıkıntın olduğunda bana ulaşabilirsin. Başarılı bir eğitim hayatı sürmeni diliyorum. Allah zihin açıklığı versin, başarıların daim olsun.”

Editör: Oğuzhan EKE