Düzensiz göçe ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye'yi mülteci akınıyla sıkıştırma senaryolarını boşa çıkartıyoruz. Son 2,5 ayda yakalanan 61 bin kaçak göçmenden 25 bini sınır dışı edildi” dedi.

Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Subay ve Astsubay Öğrencileri Mezuniyet Töreni’ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında terörle mücadele mesajı vererek KKTC’de yaşananlara değindi.

Düzensiz göçe ilişkin de konuşan Erdoğan, "Vatandaşımızın canına, malına, huzuruna ve esenliğine kasteden kim varsa hepsinin tek tek tepelerine biniyoruz, bineceğiz. Türkiye'yi mülteci akınıyla sıkıştırma senaryolarını boşa çıkartıyoruz. Sahil Güvenliğimizin yoğun çabaları neticesinde Ege'de ölümlerin önüne geçtik. 700’e yakın umut yolcusunun ölümüne seyirci kalındığı bir ortamda biz insanları yaşatmak için gerektiğinde tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Birileri şişlemek suretiyle bu insanları Ege'de ölüme mahkum ederken biz Sahil Güvenlik Güçlerimizde onları o dalgaların arasından kurtarıyoruz. İşte bu Türk'ün merhamet duygularının en açık ifadesidir. İnsan kaçakçılarına karşı tedbirleri içeride ve sınır hattında artırdık. Yılbaşından bu yana 143 bin düzensiz göçmenin ülkemize girişini engelledik. Kaçak olarak ülkemizde bulunan veya sıcak ulaşanları da tespit ediyor ve süratle sınır dışı ediyoruz. Bu kapsamda son 2,5 ayda yakalanan 61 bin kaçak göçmenden 25 bini sınır dışı edildi. Düzensiz göçe karşı her türlü tedbiri alırken ülkemiz ekonomisine katkı yapan, döviz getiren, istihdam oluşturan Türkiye'de eğitim gören, yabancı misafirlerimizi de bağrımıza basıyoruz.” şeklinde konuştu

Editör: Oğuzhan EKE