Öğrencilere bayram harçlığı müjdesi var mı yok mu? Ramazan Bayramı'na artık sayılı günler kaldı. Dini bayramlar öncesi emekliye ödenen bayram ikramiyeleri hesaplara yatıyor. Peki, üniversite öğrencilerine ödenecek olan 1000TL’lik bayram harçlığı ödemesi ne zaman?

Haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim vaatlerini açıklarken üniversite öğlencilerine müjde vermişti.  4 yıldır emekliye ödenen bayram ikramiyesi ödemesinden bir kereye mahsus öğrenciler de yararlanacak. Üniversite öğrencilerinin dahil olacağı 1000 liralık bayram harçlığı ödemesinin ne zaman yatacağı ise merak konusu.

ÖĞRENCİLERE BAYRAM HARÇLIĞI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti cephesinin önümüzdeki günlerde duyurmayı planladığı 3 sürpriz vaat hazırlıklarını sürdürüyor. Duyurulacak sürprizlerden birisi de gençlere bayram harçlığı olacak. Üniversite öğrencilerine tıpkı emeklilerde olduğu gibi dini bayramlarda, yılda iki kez bayram ikramiyesi verilecek. "Bayram harçlığı" adı altında üniversite öğrencilerine verilecek paranın bin lira civarında olması öngörülüyor.

BAYRAM HARÇLIĞI ÖDEME TARİHLERİ

Üniversite öğrencilerine verilmesi planlanan bayram harçlığıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Henüz ikramiye ücreti ve ödeme takvimi belli olmadı. Öğrenciler “Öğrenci bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?” sorusunu araştırırken gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çevrilmiş durumda.

Editör: Servet GÖKÇEK