(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu’da yıllardır Atatürk Stadyumunda kutlanmayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Atatürk Stadyumunda kutlanacak. Programda özel etkinlikler yer alacak.

Bolu özlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamasına, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kavuştu. Bolu’da son olarak 2009 yılında Atatürk Stadyumunda resmi bayram kutlaması yapılmıştı. 14 yıldır stadyumda yapılmayan kutlama, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında tekrar stadyumda yapılacak.

27 EKİM RALLİ

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Bolu'da düzenlenen Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 4. yarışı olan "100. Yıl Rallisi" ve 2023 Türkiye Baja Şampiyonası 2. ayağı valilik önünde düzenlenen seremoni ile başladı. Yarışlar, 29 Ekim Pazar günü saat 16.00'da düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.

28 EKİM ÇELENK

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında kutlamalar 28 Ekim Cumartesi günü saat 13:00’da çelenk sunumlarıyla devam edecek.

Saat 14:00’da Valilik önünde kan bağışı etkinliği gerçekleştirilecek.

19.23’TE CUMHURİYET NÖBETİ TUTULACAK

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi 28 Ekim Cumartesi günü saat 19.23’te Anıt Park’ta “Cumhuriyet Nöbeti” tutacak.

29 EKİM KUTLAMALARI

29 Ekim ise dolu dolu geçecek. Saat 10’da Bolu Valisi Erkan Kılıç, makamında tebrikleri kabul edecek.

Bayram coşkusu ise saat 11.00’da Atatürk Stadyumunda başlayacak. Vali Erkan Kılıç, günün anlam ve önemine dair konuşma yapacak.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajı okunacak.

Öğrenciler tarafından şiirler okunacak. Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel 1923 kişiyle zeybek gösterisi gerçekleştirilecek.

Mehteran takımı dinletisi ve sporculara ödül takdimi yapılacak.

PROGRAM TÖREN GEÇİŞİ İLE SONA ERECEK

Bolu Cumhuriyet’in 100. yılını Bolu Belediyesi’nin düzenleyeceği kutlama etkinlikleri ile coşkuyla kutlayacak. Bolu Belediyesi Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Fener Alayı ve Oğuzhan Koç konseri düzenleyecek.

BOLULULAR FENER ALAYI’NDA BULUŞACAK

29 Ekim Pazar günü gerçekleşecek etkinlikler kapsamında ilk Fener Alayı yürüyüşü gerçekleşecek.  Saat 18.00’da Kuvayı Milliye (Kanal Yolu)  Bulvarı’ndan başlayacak Fener Alayı yürüyüşü Belediye önünde son bulacak.

100.YIL COŞKUSU OĞUZHAN KOÇ İLE ZİRVE YAPACAK

Kutlamalar daha sonra Belediye önündeki Oğuzhan Koç konseri ile devam edecek. Burada olacak olan ünlü sanatçı Oğuzhan Koç, söyleyeceği şarkı ve marşlarla Bolululara Cumhuriyet’in 100. yıl coşkusunu doyasıya yaşatacak. Bolu Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyet’in 100. yılı kutlama etkinliklerine tüm Bolu halkını davet etti.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ