(HABER MERKEZİ)- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “DEAŞ terör örgütüne yönelik İstanbul merkezli aralarında Bolun’ da bulunduğu 9 ilde düzenlenen 'Kahramanlar-37' operasyonunda 29 şahıs yakalandı" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından DEAŞ silahlı terör örgütünün yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma çerçevesinde 37 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul merkezli Bolu, Düzce, Kırşehir, Balıkesir, Sakarya, Ankara, Samsun ve Konya olmak üzere 9 ilde düzenlenen operasyon sonucu 29 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Diğer şüphelilere yönelik yakalama çalışmaların ise sürdüğü öğrenildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) koordinesinde DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyon yapıldığını belirterek, Operasyonları düzenleyen MİT mensuplarımızı ve polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK