Bolulu Ali Topaç, katıldığı yarışmada 100 bin lira kazanarak dezavantajına rağmen büyük bir başarı elde etti.

ÖZEL HABER: EBRU BUKET EKE  

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasına katılan görme dezavantajlı Ali Topaç, 200 bin liralık soruya kadar gelerek büyük bir başarı elde etti. Azmi ve başarısı ile dikkatleri üzerine çeken Topaç, risk almamayı tercih ederek 200 bin liralık soruda çekildi ve 100 bin liralık ödülün sahibi oldu. Topaç, dezavantajına rağmen elde ettiği başarı ile herkese örnek oldu. Kendisi gibi dezavantajı olan kişilere “kendilerini bir birey olarak görsünler, bu sayede her şeyin üstesinden gelebilirler” çağrısında bulundu. Doğacak kızına yarışma esnasında seslenen Topaç, duygusal anlar yaşattı.

Topaç öncelikle kendini tanıttı; “1997 Kıbrıscık /Alankuzca doğumluyum. Evliyim, kızımız var. Kamuda çalışıyorum aynı zamanda da Gör-Engel Derneği’nin Bolu şube başkanıyım. 2017 yüzme Türkiye şampiyonuyum. 3 tane üniversite bitirdim. Dezavantajım doğuştan olan bir durum. Anne ve babamın kan uyuşmazlığından kaynaklı.”

“KENDİMİ ORADA GÖRMEK İSTEDİM”

“Yaklaşık 10 yılı aşkın süredir yarışmayı takip ediyorum. Sonra bir gün izlerken ben neden orada olmayayım dedim. Kendimi ve tecrübelerimi orada görmek istedim hem deneyim hem de güzel bir anı olması açısından bir anda başvurmuş oldum.”

“HEDEFİM 1 MİLYONDU”

“Aslında başlarda biraz heyecan vardı. Ama sonlara doğru yaklaşınca heyecan azaldı. Hissi çok güzeldi gerçekten. İnsanı mutlu ve motive ediyor. Güzel bir enerjisi oluyor. Katkısı da fazla; hem oradaki dostluklar açısından hem de tecrübe açısından. Hedefim 1 milyonluk soruya ulaşmaktı. Ona da 2 soru kalmıştı. Ulaşamayınca tabi biraz üzüntüsü oldu. Ama bu şekilde nasip oldu. Kazandığım 100 bin lirayı kızıma hediye etmek istiyorum. Kızım istediği gibi değerlendirsin.”

DOĞACAK KIZINA SESLENDİ

Doğacak kızına duygusal bir seslenişte bulundu. İsmini Bera koyacaklarını söyleyen Topaç, izleyenlere duygusal anlar yaşattıı; “Canım kızım, Bera’m… Ben bu yarışmaya annenin karnındayken katılıyorum. Seni büyük bir heyecanla bekliyoruz. Seni her zaman seveceğimden, yanında olacağımdan şüphen olmasın. İyi günde kötü günde, olumlu-olumsuz her şeyde her zaman yanında olacağıma sana söz veriyorum. Eğer seni kırarsam, incitirsem bu sözümü bana hatırlat kızım. Canım kızım ben senden sadece tek bir şey istiyorum; faydalı bir insan olmanı… Başarılı olmuşsun ya da olmamışsın hiç önemli değil. Bunu beni tanıdıkça anlayacaksın. Yüreklere dokunmanı istiyorum. İyi anılmanı, iyi bir insan olmanı, her noktada merhametli, vicdanlı ve yardımsever olmanı istiyorum. Gözlerinden, yüreğinden, yanaklarından kocaman öpüyorum.”

DEZAVANTAJI OLANLARA ÇAĞRIDA BULUNDU

Son olarak kendisi gibi dezavantajı olanlara çağrıdan bulunarak, “Engeldaşlarımız genelde içine kapanık oluyorlar. Öyle oldukları için de birçok şeyi yapamıyorlar, sosyal hayata giremiyorlar. Bu da utangaçlıklarından dolayı oluyor. Bu da biraz toplumdan biraz aile yapısından kaynaklanıyor. Toplumumuzda engellilere karşı duyarlı olursa ve onlara bir engel koymayıp önünü açarsa her şeyi başaracaklarına inanıyorum. Engeli kafalarında bitirmelerini tavsiye ediyorum. Kendilerini bir birey olarak görmelerini istiyorum. Eğer kendilerini birey olarak görürlerse her şeyin üstesinden geleceklerine inanıyorum. Aileler, toplum bir şans versin istiyorum. Eğer engellilere bir şans verilirse engelli arkadaşlar her şeyi başaracaklardır. Engel vücutta değil beyindedir. Eğer beyindeki engelleri kaldırırsak toplum olarak, engelliler birçok şeyin üstesinden gelecektir.” Sözlerine yer verdi.

Topaç, 1 milyonluk hedefine ulaşmak için imkan oluşursa yarışmaya tekrar katılmak istediğini söyledi.

Editör: Ebru Buket EKE