Bolu Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis üyesi Necdet Çakır, dijital su sayacı ile mekanik su sayacı arasında ki fiyat farkını Ocak ayı Belediye Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada dile getirerek bu eşitsizliğin kaldırılması gerektiğini söyledi. Çakır; “Gelin biz sadece bir kesimi, değil, Bolunun tamamı kapsayacak bir şekilde %18,1 lik bir indirime gidelim ve su fiyatlarını indirelim. Bu şekilde herkesin gönlü olmuş olur. Ne dersiniz?” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

2022 yılında siyasi münakaşaların olmadığı, Bolu’nun sorunlarının konuşulduğu bir Belediye Meclisi temennisinde bulunan Bolu Belediyesi MHP Meclis üyesi Necdet Çakır dijital su sayacı ile mekanik su sayacı hizmetin iki farklı fiyatla vatandaşlara verilmesinin hem hukuken hem de vicdanen doğru olmadığını vurguladı.

“UMARIM YERLİ VE MİLLİ MECLİS TOPLANTILARINI YAŞARIZ”

Bolu Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı dilek ve temenniler kısmında söz alan Bolu Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis üyesi Necdet Çakır; “Umudumun odur ki, yeni yılla birlikte, Belediyede de yeni bir sayfa açarız ve artık iktidara, hükümete laf yetiştirilen, karşılıklı siyasi münakaşalar sahne olan bir Belediye Meclisinden ziyade, Bolu’nun sorunlarının, vatandaşlarımızın sıkıntıların ele alındığı, seslendirildiği yerli ve milli meclis toplantılarını yaşarız” diyerek sözlerine başladı.

“BOLUNUN TAMAMI KAPSAYACAK 18,1 LİK BİR İNDİRİME GİDELİM”   

Necdet Çakır,  Başkan Tanju Özcan’ın sıkça dile getirdiği emlak vergilerine yapılan 18,1’lik zam ile ilgili önerisini paylaşarak;  “Sayın Başkan ve kıymetli meclis üyeleri; Bugün birkaç konuyu dile getirmek istiyorum. İlk olarak 2021 yılının son günlerinde Bolu kamuoyunu meşgul eden hükümet tarafından emlak vergilerine yapılan %18,1 lik zama değinmek istiyorum. Bilindiği üzere hükümet tarafından 4 yılda bir emlak düzenlemesi yapılıyor. Yani bu durum bu yıla özel bir şey değil. Ayrıca bahsedilen %18,1’lik zam, emlak değeri 6 milyon 173 bin liranın üstündeki emlaklar için geçerli olacak. Tabi Bolu’da emlak değeri bu rakamın üzerinde olan kaç yer var bunu da dikkate almak gerekir. Sayın Başkan, ben yine de sizin bu zamdan duyduğunuz derin üzüntüyü göz önüne alarak, sizleri ve çok kıymetli Bolu halkını da sevindirecek bir teklif yapmak istiyorum. Gelin biz sadece bir kesimi, değil, Bolunun tamamı kapsayacak bir şekilde %18,1 lik bir indirime gidelim ve su fiyatlarını indirelim. Bu şekilde herkesin gönlü olmuş olur. Ne dersiniz?” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR VİCDANA SIĞMAZ!”

Dijital su saati ile mekanik su saatleri arasında uygulanan fiyat farkından da bahseden Çakır; “Su demişken, geçen yılın en tartışılan konusu olan su meselesine de değinmek istiyorum. Sayın Başkan siz hukukçusunuz, hukuki bilgisine güvendiğim Belediyemizde Funda hanım da var. Sizin karşınızda hukuk diliyle konuşmak bana yakışmaz ama ben hukuktan da üstün bir dille konuşurum. Vicdanımla... Vatandaşlarımız bu kürsüden vicdanların sesi olmam için bana oy verdi ve seçti. Şimdi vatandaşlarımız diyor ki; ben dijital saat kullanıyorum diye karşı komşumdan %74 daha fazla su parası ödüyorum. Komşumla aramda sadece bir koridor var. Aynı hizmeti alıyor, aynı suyu içiyoruz. Ama ben fazla ödüyorum, o az ödüyor. Bu hangi anayasaya, hangi hukuka hangi vicdana sığar. Vatandaşın bu sorusunun hukuk ve anayasa kısmını size bırakıyorum Sayın Başkan, ben vicdan kısmına cevap veriyorum; ‘Hiçbir vicdana sığmaz!’ Bu nedenle su konusunda ilimizde uygulanan bu çifte standarttı bu yıl kaldıralım diyorum” şeklinde konuştu.

“BİZ BOLU’NUN SORUNLARIYLA İLGİLENELİM”               

Konuşmasının sonunda sığınmacı konusuna da değinene Çakır; “Sayın Başkan sığınmacılar konusunda sizi haklı bulurken, izlediğiniz yolu yanlış buluyorum. Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin de dediği gibi bu artık istila haline gelmiştir. Sizin de artık amacınıza ulaştığınızı düşünüyorum. Bırakalım bu mevzuyu iktidar ve muhalefet tartışsın, çözüm bulsun, biz Bolu’nun sorunlarıyla ilgilenelim” diye konuştu.

“AYNI FİKİRDE OLDUĞUMUZA SEVİNDİM”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Meclis üyesi Necdet Çakır’ın konuşmasının akabinde kısa bir açıklamada bulunan Başkan Özcan, “Necdet Bey’e teşekkür ediyorum. Öncelikle sığınmacı konusunda aynı fikirde olduğumuza sevindim. Sadece ‘biz bu konuyu gündeme getirdik burada bırakalım’ kısmına katılmıyorum. Biz bu konuyu sıcak tutmadığımız sürece Ankara’da ki irade şu parti veya bu parti bu konuda elini taşın altına koymaya yanaşmıyor” ifadelerini kullandı.

“VİCDANİ ELEŞTİRİLERİNİZDE HAKLISINIZ AMA…”

Dijital saat ve mekanik saat arasındaki farkla ilgili işin vicdani boyutunu özetleyen Başkan Özcan; “Bu konuda vicdani eleştirilerinizde haklısınız. Ama aynı vatandaşımıza şunu sorar mısınız. Mekanik saatten dijital saate geçerken hiç fikri sorulmuş mu? Üstelik saat satarak geçirilmiş. Zorunlu geçirilmiş. Çünkü teminat ücretleri bin 500 liraya 2 bin liraya çıkartılmış. Peki dijital saat kısmında şu vicdanen doğru mu? Paran yoksa su satın alamazsın. Üçüncü ve daha önemli boyutu şu; saatler bozuk. Yoksa niye ben paramı peşin alırken niye bu sisteme döneyim. Mecburiyetten dönüyorum. Üstelik ücretsiz değiştiriyorum saatleri. Vicdanen senin baktığın açıdan bakılırsa doğru ama benim açımdan bakılırsa da ben haklıyım.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim