(Basın Bülteni) - Bolu’yu ziyaret eden Diyanet  - Sen Genel Başkanı Ali Yılmaz, “Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur. Filistinli kardeşlerimizin meşru mücadelesini destekliyoruz” dedi.

Teşkilat ziyaretleri ve sendikal temaslar kapsamında Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Ali Yıldız ve Genel Sekreter Neslibey Özkan, Diyanet-Sen Bolu teşkilatıyla bir araya geldi. Bir dizi ziyaretlerde bulunan Yıldız, Önce İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş'ı makamında ziyaret ederek müftülük personeliniyle hasbihal etti. Ardından BİLSEM’de gerçekleştirilen aylık mutat toplantıya katıldı ve Din Görevlilerine hitap etti.

Sonrasında Dini İhtisas Merkezi Müdürü Yılmaz Barlas'ı makamında ziyaret ederek akademide eğitim gören din görevlisi adaylarıyla ve personelle görüştü. Sonra sırasıyla Memur-Sen Bolu Başkanı Sami Yılmaz, Mudurnu İlçe Müftüsü Mustafa Yeşilorman, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya ve Göynük Kaymakamı Talha Batta ile görüşmelerde bulundu.

Göynük İlçe teşkilatının organize ettiği yemekli toplantıda din görevlileriyle bir araya gelerek sendikal kazanımları, faaliyetleri, yerelde ve genelde hizmet kolunun çözüm bekleyen sorunlarını, görevlilerin talep ve beklentilerini konuşarak Göynük İlçe Temsilcisi Yaşar Asal'ın hediye takdimiyle toplantıyı tamamlandı.

Bolu’da katıldığı toplantılarda konuşan Diyanet-Sen Genel Başkan’ı Ali Yıldız, İsrail’in saldırılarına ilişkin, “Bugün yaşananların tek sorumlusu, küstahça ve hesabı sorulmayacağına duyduğu güvenle Filistin halkına yıllardır sistematik şiddet ve katliam uygulayan, masum insanları açlığa ve yokluğa mahkûm eden, şehirleri yüksek güvenlikli hapishanelere dönüştüren, Mescid-i Aksa'ya defalarca alçakça saldırılar düzenleyen işgalci siyonist rejimdir. İşgalci rejim, neden olduğu zulmün sonuçlarını yaşıyor. Barış ve huzuru tesis etmenin tek yolu siyonist rejimin saldırılarına son vermesi ve işgal ettiği yerlerden çekilmesidir. Filistin halkının soykırıma karşı kendisini savunma hakkı meşrudur. Filistinli kardeşlerimizin meşru mücadelesini destekliyoruz” dedi.

Yıldız, İsrail’in karşısında olduklarını aktararak, “Hastaneyi vurmak, yüzlerce insanı katletmek nasıl bir gözü dönmüşlüktür, vahşettir. Mazlum Filistin halkı hayat hakkı istiyor, huzur istiyor. Barış ve huzurun tek yolu, siyonistlerin işgali sona erdirmesi, emperyalist azgınların, işgalcilerin Gazze’den, Filistin’den defolup gitmesidir. Haklı mücadelesinde mazlum Filistin’in yanında, işgalci siyonist çetenin karşısındayız” ifadelerini kullandı.

Sendikal çalışmalar üzerine de değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Ali Yıldız, Diyanet-Sen’in Mayıs ayı sendika üye sayılarına göre bu yıl 20. kez yetkili sendika olmayı başardığının altını çizerek20 yıldır istikrarla, başarıyla kamu sendikacılığına ilkleri yaşatan, 81 ilin 81’inde de yetkiyi alan, sendikalaşma oranlarıyla rekorlar kıran böyle bir teşkilata mensup olduğum için Allah’a hamd ediyorum. Sizlerin desteği ile diyanet ve vakıf görevlilerinin sorunlarını şimdiye kadar biz çözdük, bundan sonra da sorunları çözecek olan bizleriz” diye konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK