Matematik Öğretmeni Doğan Çakmak, kendi hazırladığı matematik sorularıüniversiteye hazırlanan öğrenciler için sunuyor. Her perşembe, cuma ve cumartesi gazetemiz ve sitemizde yer alacak sorular ile öğrenciler sorulara ve cevaplarına kolaylıkla ulaşabilecek.

Bolu'nun geleceği için yardımcı olmaktan gurur duyduğuna dikkat çeken Doğan Çakmak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu;

"Sevgili öğrencilere sizlerle bizi buluşturan Köroğlu Gazetesine teşekkürlerimi belirtirim. Bu çalışma üniversite odaklı yürütülmüş bir çalışmadır. Üniversiteyi ve bölümü kazanarak hayatınızın devamında sevdiğiniz mesleğe kavuşmak olmalıdır. Kazanmak için binlerce soru çözmeniz gerekiyor. Öğrendiğiniz her konuyu size temellendirmek için güçlü sorulara ihtiyaç var. Titiz bir çalışmanın ürünü olarak her konuyu kitap halinde düşünerek doyumlu bir soru seviyesine ulaştım. Logaritma 310 soru, analitik geometri 180 soru parabol ve 2. derece denklemler 410 soru. Türev 510 soru, trigonometri 530 soru, integral 280 soru, problemler 200 soru, çarpanları ayırma 60 soru, olasılık 160 soru, binom 40 soru...

Dershane hayatım 29 yıldır. Bu çalışmam taze olup, çimento lojmanlarımdaki evimin bahçesinde üretilmiştir. Bu çalışma sizlere gazete ve site yoluyla ulaşacaktır. Her konudan toplamda 100 soru yayınlanacak, üniversite sınavlarına 2 gün öncesine kadar devam edecektir.

Sevgilerimle saygılarımla sizlere kolay gelsin. Bolu’nun geleceğine büyük yatırım olsun bilinciyle yardımcı olmaktan gurur duymalıyız.

Matematik Öğretmeni

Doğan Çakmak

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi

Editör: TE Bilisim