AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 81 il başkanıyla katıldığı toplantıya dair basın toplantısı düzenledi. Doğanay yaptığı açıklamada,  Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine değinerek “Bize hesabı olanlar değil hasbi olanlarla yolumuza devam edeceğiz” dedi. Doğanay ayrıca yeni AK Parti İl Başkanlığının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ettiğini söyledi.

 İl başkanlarıyla katıldığı toplantıda kongreler sürecinden bahsettiklerini ve teşkilat olarak neler yapacaklarını dile getiren Nurettin Doğanay  “Genel merkezde Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımızla birlikte yapmış olduğumuz İl Başkanlarıyla toplantımız vardı. Onun öncesinde öncelikle teşkilat başkanımız Sayın Mustafa Ataş ile bir sadece 81 İl Başkanının katıldığı bir il başkanlığı toplantısı düzenledik. Teşkilat başkanımızla yapmış olduğumuz bu toplantı tamamıyla kongreler süreci olduğu için kongre süreçlerini yaşadığımız için Bolumuzda da ilçeler üzerindeki kongreler süreçlerine başladığımız için genel olarak şu ana kadar yapılanlar ve bundan sonraki yapılacaklar noktasında değerlendirmeler yaptık. Teşkilatların oluşumu noktasında ilçelerin oluşumu noktasında, kriterler noktasında, nelere dikkat edilmesi gerektiği nelerin yapılması gerektiği noktasında istişarelerde bulunulur. Çünkü şu anki kurulan ekiple birlikte, şu anki kurulan ilçe başkanları ve onların yönetimleri ile birlikte önümüzdeki dönemde 2019 da AK Parti’yi taşıyan kadroların şekillendiği bir süreci yaşıyoruz.” diye konuştu.

 “YOLUMUZ UZUN VE MEŞAKETLİ BUNU BİLİYORUZ”

AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti olarak Türkiye’deki ilkleri başarmış olabiliriz diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın toplantıdaki “En önemli nokta ne insanların kalbine ve gönlüne giden yola dokunmak olduğunu” belirtti. Doğanay konuşmasına şöyle devam etti; “Yılsonu itibariyle il kongreleri yapıldıktan sonra artık Türkiye zaten yaklaşık olarak bir seçim sürecine de bir seçim takvimine de girmiş bulunacağız Allah nasip ederse. Onun böyle dimdik birlik ve beraberlik içerisinde hareket edecek, ekip ruhuyla hareket edebilecek yani Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi bize hesabı olanlar değil hasbi olanlarla yolumuza devam edeceğiz her şeyden önce. Bu çok önemli bir kriter. O ekip ruhunu ortaya koyacak samimiyet ve sadakat ölçülerinden de asla taviz vermeyecek bir ekip ruhuyla ilçe başkanlarımızla, ilçe yönetimlerimizle, kadın kollarımızla, gençlik kollarımızla bu ruhu oluşturaraktan mevcut olan yapıyı daha fazla güçlendirerekten Rabbim nasip ederse yolumuza devam edeceğiz. Ve daha sonrasında sayın genel başkanımız cumhurbaşkanımızla yapmış olduğumuz toplantıda da genel olaraktan tabii ki bu konuların hepsine üç aşağı beş yukarı değinildi. Hatta sayın Cumhurbaşkanımızın verdiği mesajları da değerli basın mensupları sizler birebir takip ettiniz. Bunların neler söylendiğini hani o konulara benim tekraren girmem çok doğru olmayabilir. Ama basında konuşuluyor tartışılıyor teşkilatlarda ki değişimler hatta işte bakan yardımcısı bakanlarımıza neler söylediğinden. Belediye Başkanlarımıza, il başkanlarımıza yani AK Parti için seçilmiş olan herkese neler söylendiğinden sadece ve sadece hizmet etmekle değil evet yollar, barajlar, köprüler, havaalanları birçok konuda çağ atlamış olabiliriz ama Türkiye’de ilkleri başarmış olabiliriz ama bunları başarmakla birlikte en önemli nokta ne insanların kalbine ve gönlüne giden yola dokunmak olduğunu özellikle sayın cumhurbaşkanımız bu konuyu belirttiler. Dolayısıyla yolumuz uzun ve meşaketli bunu biliyoruz. Bu bilinçle de inşallah hareket edeceğiz hareket etmek zorundayız.”

 “DÜNYADA EN FAZLA YARDIM YAPAN ÜLKE TÜRKİYE”

Nurettin Doğanay, Arakan’da Müslümanların katledilmesine de değinerek dünyanın en fazla yardım yapan ülkesinin Türkiye olduğunu söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti: “Son süreçte Myanmar'da Arakan’da yaşananları hepinizde biliyorsunuz. Dünyanın sessiz kaldığı bir ortamda dünyanın ses çıkarmadığı bir ortamda oradaki Müslümanlara el uzatacak bir ülke olarak kim var denildiğinde yine Türkiye’nin ortaya çıktığı işte Sayın Cumhurbaşkansızın eşleri hanımefendi emine hanım o bölgeye bin tonluk bir yardımla birlikte gittiler. Ailesi ile birlikte gitti. Oradaki insanlara yardım etmek için orada bulunuyorlar. Rabbimize binlerce şükürler olsun ki bugün Türkiye olarak ülke olarak artık yardım eden pozisyondayız. Milli gelirine göre geçen yıl itibariyle dünyada en fazla yardım yapan ülke Türkiye’dir. Dünyada en fazla yardım yapan ülke Türkiye’dir. 6 milyar dolar yardım yapmışız geçen yıl dışarıya bu çok önemlidir. Bu yardım yapılırken insanların dili, dini, ırkı, mezhebi bunların hiç bir tanesi gözetilerek değil nerde yardıma ihtiyacı olan, muhtaç olan birileri varsa hepsine Türkiye olarak el uzatıyoruz. Rabbimize hamd ediyoruz şükrediyoruz ki en azından bizler bunları yapabiliyoruz. Yapmak için de tabii çaba sarf ediyoruz.”

“CUMHURBAŞKANIMIZ BOLU’YA DAVET ETTİK”

AK Parti Bolu İl Başkanlığının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanı davet ettiğini belirten Doğanay, “Yine aynı zamanda sayın cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantıda sayın cumhurbaşkanımız Bolu’ya davet ettik. Davetimizi gerçekleştirdik. İl binamızın bittiğini kendisine aktardık. İl binamızın açılışına sayın cumhurbaşkanımızı beklediğimizi söyledik. Bolu halkının hasretle kendisini beklediğini söyledik. İnşallah önümüzdeki süreçte o takvim çok yakın zamanda bolumuza ziyaret gerçekleştirecek diye düşünüyoruz. Bunu da kendisi bize tarihlerini bildirecekler. Ondan sonrasında sayın cumhurbaşkanımızda bolu ya nasip olursa gelmiş olacak Allah nasip ederse.” dedi.

Editör: TE Bilisim