(Haber: Huri Afacan) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bolu Halk Kültürünü Uygulama ve Araştırma Merkezi (BAMER) öncülüğünde düzenlenecek Dörtdivan ve Yeniçağa Araştırmaları ve Halk Kültürü Sempozyumu hazırlık çalışmaları kapsamında, Dörtdivan ve Yeniçağa ilçelerinin kırsal mimari dokusu belgeleniyor.

BAİBÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Restorasyon Anabilim Dalı öncülüğünde yapılan belgeleme çalışmaları, Yeniçağa ilçesinin ilk yerleşim yeri olduğu düşünülen Eskiçağa köyü ile Türk destan kahramanı ve Ozan Köroğlu’nun doğum yeri Dörtdivan ilçesinin Aşağısayık ve Yukarısayık köylerinde gerçekleştirildi.

Çalışmalara; “Tarihi Yapı Belgeleme ve Koruma Projesi” dersi alan 3’üncü sınıf 85 Mimarlık öğrencisi ile dersin danışmanları Dr. Öğr. Üyesi Düzgün Çakırca, Arş. Gör. Dr. Seda Senem Alpaykut Bayrak, Arş. Gör. Mercan Helvacıkara ve Arş. Gör. Müge Meterelliyöz’ün yanı sıra BAMER Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Azize Aktaş Yasa, Doç. Dr. Binali Tercan, Öğr. Gör. Melike Şeyma Kutlu, Mimar Cihan Yıldırım ve Yüksek Lisans Öğrencisi Mimar Berk Dağıstanlı katıldı.

Bolu genelinde de yapılması planlanan çalışmalar kapsamında, Bolu’nun kendine özgü hikayeleri olan kırsal yaşam yerleşim birimlerinin hem bütüncül hem de geleneksel yapılar temelinde belgelenerek kayıt altına alınması hedefleniyor.

Editör: Servet GÖKÇEK