(HABER: ASLI AKIŞ)- Eğitim-Sen Bolu Şubesi’nin 12’inci olağan Genel Kurulu geçtiğimiz günlerde yapıldı. Uzun süredir Eğitim-Sen Bolu Şube Başkanı olarak görev yapan Zehra Kulalı Gezici görevi Dilek Çakman’a devretti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eğitim-Sen Bolu Şubesi’nin 12’inci olağan Genel Kurulu Soylu Otelde gerçekleşti. Genel kurula, Eğitim-Sen Bolu Şubesi üyeleri, KESK’e bağlı sendikaların başkanları, SES Bolu şubesi üyeleri, STK’lar ve çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Çalışma ve mali raporun okunmasından sonra kongre delegeleri konuşmalar yaptılar.

“MÜCADELEMİZİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ”

Genel Kurulda; “Siyasi iktidar yaratmaya çalıştığı rejimin esas unsuru olan dincileştirme, işçileştirme ve piyasalaştırma politikalarını özellikle eğitim alanından doğru kurmaya çalışıyor. Hem kamusal alanın esnek, performansa dayalı, liyakatsiz mülakata dayalı atama gibi uygulamalarla güvencesizleştirilmesi hem de eğitim alanının laik, bilimsel, kamusal eğitim ilkelerine aykırı uygulamaların giderek arttığı bir dönemden geçiyoruz. Kamu kaynaklarının politik tercihlere göre cemaat, tarikat ve özel sektöre aktarıldığı ve yoksulluğun daha da arttığı bir ortamda korku iklimi yaratılarak toplumda rıza oluşturulmaya çalışılıyor.

Eğitim Sen olarak yaratılmaya çalışılan karanlığa karşı mücadele tarihimizden aldığımız güç ve kararlılıkla mesleğimize, geleceğimize, öğrencilerimizin eğitim hakkına sahip çıkarak eşitlikten, özgürlükten, laiklikten, barıştan yana bir gelecek kurma mücadelesine devam edeceğiz.” mesajı verildi.

Konuşmalardan sonra seçim gündemine geçildi. Kongrede yapılan seçimler sonucunda Eğitim Sen Bolu Şubesi 12. Dönem yürütme kurulu görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti.

Şube Başkanı: Dilek Çakman

Şube Sekreteri: İlknur Arslan

Şube Mali Sekreteri: Dursun Yenin

Hukuk Sekreteri: Şahin Yücel

Kadın Sekreteri: Pınar Altun Akkuş

Örgütlenme Sekreteri: Erol Karadaş

Eğitim ve Yükseköğrenim sekreteri: Aytekin Güven

Editör: Servet GÖKÇEK