Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çöp topladığı sırada yanına yaklaşan kargayı elleriyle besleyip, onunla sohbet ettiği görüntüleri sosyal medyada ilgi gören Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli Bekir Tekdemir’i (58) çeyrek altınla ödüllendirdi. Tekdemir’i görev yerinde ziyaret eden Özcan, “Ben bu görüntünün herkese örnek olmasını diliyorum. Böyle çalışanlarımız olduğu için de gurur duyuyorum” dedi.

Bolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde 5 yıldır görev yapan 58 yaşındaki Bekir Tekdemir, Borazanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde çöp toplayıp, yerleri süpürdüğü sırada bir karga yaklaştı.

Karganın yanına gelmesi üzerine işçi Tekdemir, kendi yanında bulunan ekmeği kargaya uzattı. Karga ise işçinin uzattığı ekmeği gagasıyla alarak yedi. Görenlerin içini ısıtan o anlar ise bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi.

Sosyal medyada paylaşılan video ilgi gördü. Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, işçiyi yine aynı cadde üzerinde çalıştığı sırada ziyaret ederek, ona çeyrek altın hediye etti.

“BÖYLE ÇALIŞANLARIMIZ OLDUĞU İÇİN DE GURUR DUYUYORUM”

Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyada büyük ilgi gören görüntüye ilişkin, “Duygulandıran bir görüntü düştü sosyal medyaya. Bekir ağabeyimiz bu bölgede uzun süredir çalışıyor. Bu görüntüye şahit olmuş insanlar. O kargayı şefkatle beslemesine. Biz de kendisine teşekkür etmek için, “Seninle gurur duyuyoruz” demek için geldik. Küçük bir hediyemiz oldu bu duyarlı davranışımızdan dolayı. Ben bu görüntünün herkese örnek olmasını diliyorum. Böyle çalışanlarımız olduğu için de gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

“YANIMA GELDİ, AYRILMADI”

5 yıllık temizlik görevlisi Bekir Tekdemir ise olayı anlatarak, “Kargayı görünce kendi kendime duygulandım. Yanıma geldi, ayrılmadı. Ben de elimle besledim. Biraz sohbet ettim ama çekildiğinden haberim yoktu. Zaten sabah 7 sıralarındaydı. Ben hayvanları çok seviyorum. Keçilerim, kedilerim köpeklerim var” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim