AK Parti 7. Olağan Kongresi geniş bir katılımla 17 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans yöntemiyle katıldığı, pandemi tedbirleri altında gerçekleştirilen kongrede tek aday olan Suat Güner başkan olarak seçildi.

Haber: Aslı Akış

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede, çok önemli dönemlerden geçildiği ve Türkiye'yi tarihi bir seçimin beklediğini vurgulanarak birlik ve beraberlik mesajları verildi. İl Başkanı Suat Güner, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a verdikleri sözün gereği “2023’te öncelikle genel seçimler akabinde yerel seçimde de inşallah yaşadığımız yol kazasını da telafi ederek yolumuza dimdik emin adımlarla gideceğiz” diyerek sorumluluğun farkında olduğunu dile getirdi.

Kongrenin ardından gazetemize özel açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Teveccühlerinden ve bu güveninden dolayı Cumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyorum ve bu güvenine inşallah layık oluruz. Cumhurbaşkanımızı burada temsil etmek bizim için en büyük gururdur “dedi.

Güner, yönetim kurulu listesinden de bahsederek; “Geçmişten bugüne bütün teşkilatlarda görev yapmış, bütün teşkilatları kucaklayan, kucaklamaya çalışan bir yönetim kurulu oluşturmaya çalıştık. Yine içimizde 2023-2053-2071 vizyonuna ışık tutacak çok genç bir kadromuzda var. Her birinin kendi şahsına münhasır noktasında çok güzel teknik anlamda ehliyetleri ve yeterliliklerini de değerlendirerek yönetim kurulu listemizi oluşturmaya çalıştık. İnşallah hayırlı olur” şeklinde konuştu.

“KONGRELER BİZİM BAYRAMIMIZ, YENİLENME YÜZÜMÜZ”

Kongremizde güzel bir coşkuyla, pandemi kurallarına dikkat ederek gerçekleştirdik” diyen Güner; “Çok güzel bir teveccüh vardı. Özellikle tüm teşkilat mensuplarına, ilçelerden buraya kadar kongremize teşrif eden bütün teşkilat mensuplarımıza, merkez köylerimizden gelen bütün teşkilat mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum. Kongreler bizim bayramımız. Kongreler yenilenme yüzümüz. İnşallah hayırlara vesile olur” ifadelerini kullandı.

“ELİMİZİ DEĞİL, GÖVDEMİZİ KOYACAĞIZ TAŞIN ALTINA”

Omuzlarındaki yükün ve sorumluluğun farkında olduğunun altını çizen Suat Güner; “Cumhurbaşkanımızın geçen hafta Cuma günü görevi tevdi ettiğinden bu yana tabiri caizse telefonlarım susmuyor. Bu beni çok onurlandırıyor. Ama bir bu kadar da omuzlarıma bu yükün ne kadar ağır olduğunun bir göstergesini bana öğretiyor. İnşallah mahcup olmayız. Bu iyi dileklerin karşısında mahcup olmak bizim en büyük korkumuz. Tüm ekibimizle beraber elimizi değil, gövdemizi koyacağız taşın altına. Cumhurbaşkanımıza söz verdiğimiz gibi 2023’te öncelikle genel seçimler akabinde yerel seçimde de inşallah yaşadığımız yol kazasını da telafi ederek yolumuza dimdik emin adımlarla gideceğiz inşallah” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim