Kars Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı öğrencisi Bolu Geredeli Emre Nalbantoğlu büyük bir başarıya imza attı. Okuduğu bölümün birincisi olan Nalbantoğlu, Kars Üniversitesi’ni yurtdışında temsil edecek.

Haber: Ömer Çetinaslan

 Kars Üniversitesi’nde Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı okuyan Bolu Geredeli Emre Nalbantoğlu, okuduğu bölümde hem bölüm hem de sınıf birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Azerbaycan Türkçesi ve Edebiyatı alanında yapılacak olan programda Nalbantoğlu, Kars Üniversitesi’ni temsilen, yurtdışında bir hafta boyunca eğitim verecek.

 “ÜLKEMİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİM”

Geredeli başarılı genç, yaptığı açıklamada, Bolu’yu ve Kars’ı temsil edeceği için gurur duyduğunu söyledi. Emre Nalbantoğlu; “Kars Üniversitesinde okuyorum. Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatı Programı öğrencisiyim. Kars Üniversitesi’ni yurt dışında temsil etmek için arkadaşlarım ve ben görevlendirildik.  Bizlere bu şansı veren değerli bölüm başkanımız İlkin Gulusoy hocama ve bu konuma ulaşmamda emeği olan tüm büyüklerime teşekkürü bir borç bilirim. Kardeş varanda ülkemizi memleketim Bolu’yu, Kars’ı ve okulumuzu kardeş vatanda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğimize kendim ve arkadaşlarım adına söz veriyorum. Güzel bir kariyer yapma şansını kazandık. Bizlere bu şansı veren değerli bölüm başkanımız İlkin Gulusoy ve Rus Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Çuplan Çetin hocama teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde konuştu.

 “OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM”

Emre Nalbantoğlu’nun annesi Hatun Nalbantoğlu ise; “Allah’ıma şükürler olsun. Rabbim bana nasip etti. Oğlumla gurur duyuyorum. Bolu’nun da gurur duyması lazım” dedi.

Editör: TE Bilisim