Spor Toto 1.lige müthiş bir başlangıç yaparak rakiplerin korkulu rüyası olan Boluspor, 7 haftada 6 galibiyet 1 beraberlik alırken, kazandığı altı maçta farklı bir istatistik ortaya çıktı. Boluspor rakiplerini 90 dakika içerinde ilk hamleleri maç içinde yaparak saf dışı bırakıyor.

Boluspor, Spor Toto 1.lig de rakiplerinin ilk yarılarda adeta gardını kırıyor. Ligde 7 hafta geride kalırken kırmızı beyazlı oyuncular üç puan için rakibi ilk 45 dakika içinde mağlup etme başarısını gösteriyor.

Altı galibiyeti olan ve bir beraberlikle yoluna devam eden Boluspor gollerini maçın başlarında bularak rakibin gardını düşürüyor. Sahasında ilk haftada Osmanlıspor’u konuk eden kırmızı beyazlılar, rakibi karşısında 13.dakikada golü bularak lige üç puanla merhaba demişti.

Ligin ikinci haftasında Tetiş Yapı Elazığspor deplasmanında ise maçın hemen başlarında ilk golü atan takım olurken perdeyi Emmanuel Akabueze ile açıp, 19.dakikada skoru bulup üstünlüğünü maç sonuna kadar sürdürmüştü.

İki haftada istediği sonuçları alan Boluspor, en etkili silahı olarak ortaya çıkan maçın başlarında bulduğu goller ile önünde oynayacağı maçlarla birlikte karşısına çıkan rakipleri aynı silahla vurmaya devam etti. Ümraniyespor takımını da Guido Koçer’in 35.dakikada attığı golle perdeyi açarak derin bir nefes alarak ilk yumruğu vurmuştu. Kırmızı beyazlılar bir sonraki hafta Afjet Afyonspor engelini de 5.dakikada Ümit Kurt’un attığı golle geçmeyi başardı.

Kırmızı beyazlılar sadece tek beraberliğini Altay karşısında alırken bu maçta skor bulamamıştı. Adanaspor deplasmanında 35.dakikada Özgürcan Özcan ile perdeyi açıp karşılaşmalardaki en etkili silahı olan ilk yarılarda gol bulma özelliğini bu deplasmanda devam etmiş oldu.

Lig de arka arkaya deplasman maçlarına çıkan Boluspor, İstanbulspor karşısında 4.dakika Emmanuel Akabueze, 10.dakikada Ümit Kurt ile goller bulurken kırmızı beyazlılar, 42.dakikada Melih Okutan ile skoru 3-0’a getirmişti.

Spor Toto 1.lig de 7 haftayı geride bırakan Boluspor oynadığı maçlarda 6 galibiyet alırken, bu galibiyetlerde ilk 45 dakikalarda soyunma odasına önde gitmeyi başardı.

Editör: TE Bilisim