(HABER MERKEZİ)-AK Parti’nin cumartesi günü yapılacak kongresinde oylanacak 75 kişilik MKYK listesi hazırlandı. Kurmaylarının önerdiği 250 kişilik listeyi 75 kişiye indiren Erdoğan’ın yarın akşama kadar son rötuşları yapabileceği belirtiliyor.

Ayşegül Kahvecioğlu - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongresinde kapsamlı değişikliğe gideceği Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) için kurmaylarınca hazırlanan 250 kişilik taslak listedeki isim sayısını 75’e indirdi.

ARDI ARDINA TOPLANTILAR

Kongre öncesi yeni A takımını belirlemek üzere yoğun mesai harcayan Erdoğan önceki gün ve dün parti kurmaylarıyla ardı ardına toplantılar yaptı.

Edinilen bilgiye göre, kongrede oylanacak 75 kişilik MKYK listesini hazırlamaları için görevlendirilen Genel Başkanvekili Efkan Ala, Genel Sekreteri Fatih Şahin, Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ile Ali İhsan Yavuz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 250 kişilik taslak bir liste sundu. Gerçekleştirilen toplantılarda Erdoğan, listeyi 75 kişiye düşürdü; ancak Erdoğan’ın isim listesine son şeklini yarın akşama kadar vereceği ifade edildi.

DENGELER GÖZETİLDİ

MKYK için hazırlanan taslak listenin oluşturulmasında yasama, yürütme ve parti dengesinin gözetildiği kaydediliyor. Bu kapsamda MKYK’da milletvekili sayısının daha az olacağı, bu vekillerin bazılarının ise doğrudan MYK’ya girebileceği belirtiliyor. Erdoğan’ın, MKYK, disiplin ve etik kurullar ile demokrasi hakem heyeti başta olmak üzere genel merkez yönetiminde görev alan toplam 142 isim üzerinde yüzde 65’i bulan bir değişime gidilebileceği ifade ediliyor.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ