CHP İstanbul İl Başkanlığı tartışmasında gözlerin çevrildiği Bolu’dan karar çıktı. Abant’taki kamp sırasında Mehmet Ali Yüksel’in İstanbul İl Başkanlığı görevine getirildiği bildirildi.

CHP’de uzun süredir gündemde olan İstanbul İl Başkanlığı tartışmasında yeni gelişme Bolu’da yaşandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Bolu’da gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu toplantısında, İstanbul İl Başkanlığı görevine Mehmet Ali Yüksel’in getirilmesine karar verildi.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Bolu'da Büyük Ters Köşe

GÜRSEL TEKİN’İN MAHKEMEYE DAYALI GÖREVİ SONA ERDİ

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, 17 Eylül’de CHP İstanbul İl Kongresi’ne ilişkin daha önce uygulanan ihtiyati tedbirleri kaldırdı. Bu kararla tedbir kapsamında görevlendirilen Gürsel Tekin ve beraberindeki geçici kurulun mahkeme kararına dayanan görevi sona erdi. Kongrenin iptaline ilişkin esas dava ise devam ediyor.

Tekin, kararın ardından Kılıçdaroğlu tarafından ayrıca atandığını belirterek İstanbul İl Başkanlığı görevinin devam ettiğini savunmuştu.

KILIÇDAROĞLU BOLU’DA MYK KARARINI HATIRLATTI

CHP’nin Bolu Abant’taki TBMM Grubu Değerlendirme Toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanlığı konusunda MYK’nın yaklaşık bir ay önce karar aldığını, ancak mahkeme kararı nedeniyle bu kararın bekletildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun Bolu’daki açıklamalarının ardından, daha önce de İstanbul İl Başkanlığı için adı gündeme gelen eski Kağıthane İlçe Başkanı Mehmet Ali Yüksel’in göreve getirildiği bildirildi. Böylece CHP’nin İstanbul teşkilatına ilişkin kritik karar Bolu’daki toplantıdan çıktı.

Muhabir: HURİ AFACAN