Bolu Belediyesi kentin 1200 noktasına yeni bank yerleştirecek. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Yaklaşık 1200 adet bank imal ettik. İnsanlarımız bundan sonra bu banklarda dinlene dinlene Bolu’da daha keyifli şekilde yaşamaya devam edecekler.” dedi.

Kent mobilyalarını kendisi üreten bu sayede her yıl milyonlarca lira tasarruf eden Bolu Belediyesi, şehrin yüzlerce noktasındaki eskiyen bankları yenileyip, yüzlerce noktaya da yeni banklar yerleştiriyor.

Bolu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nde üretilen 1200 adet yeni bank, şehrin birçok noktasındaki eski banklarla değiştirilecek. Yine 43 mahallede mahalle muhtarıyla yapılan istişareler sonucu, uygun görülen yerlere de yeni banklar konulacak.

Mahalle ziyaretlerini sürdüren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin Bahçelievler Mahallesi’ndeki bank montajı çalışmalarını yerinde inceledi.

“ŞU ANA KADAR 200 ADET BANKI YERİNE KOYDUK”

Özcan burada yaptığı açıklamada “Bolumuzda geniş caddelerimiz, bulvarlarımız var ama parklar dışında hiçbir yerde bulvarımız yoktu. Yaşlılarımızın hani çarşıdan, pazardan, alışverişten gelirken dinlenebileceği veya insanlarımızın birini beklerken bekleyeceği bir bank bile yoktu. Yaklaşık 1200 adet bank imal ettik. İnsanlarımız bundan sonra bu banklarda dinlene dinlene Bolu’da daha keyifli şekilde yaşamaya devam edecekler. Amacımız bu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı marangozhanemizdeki personelimiz özverili şekilde montajlarını yaptılar. Şu ana kadar 200 adet bankı yerine koyduk. Geri kalanı da kısa sürede mahallelerimizde farklı noktalara koyacağız. Bolumuz için hayırlı olsun. Bu verzalit banklar çok daha uzun ömürlü olacak. Diğer banklar ortalama 2 yılda bir bakıma alınıyordu. Bunların ömrü eskiye göre daha uzun ömürlü” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK