(Haber: Oğuzhan EKE) - CHP İl Genel Meclisi Üyesi Eyüp Beşli, Mengen Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayarak, yapacaklarını sıraladı. Beşli, mevcut belediye başkanını işaret ederek, “Ben bundan daha iyisini yapacağım diye aday adayı oldum. İddialı bir şekilde aday adayıyım” dedi.

Yerel seçime aylar kala, Bolu’nun ilçelerinde belediye başkanlıkları için aday adaylıkları açıklanmaya devam ediyor. CHP Mengen İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Beşli de Mengen’den belediye başkanlığına aday adaylığını duyurdu. Beşli, adaylığına ilişkin Köroğlu TV mikrofonuna konuştu.

Beşli, neden aday olduğunu aktararak, “Mengen’in sorunlarını bilen, 32 yıllık tecrübemle Mengen’in sorunlarını çözebilecek kapasiteye sahip olmam düşüncesiyle aday adayı oldum. Nedir Mengen’in sorunları? Mengen, turizm yönünde önü açık ama turizm alanında hiçbir gelişme bugüne kadar sağlanmamış. Bununla ilgili Mengen Belediyesi’nin lokomotif olması düşüncesiyle aday adayı olma düşüncesi oluştu bende” dedi.

“HUZUREVİ YAPTIRMAK İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUM”

İlçede huzurevi yaptırmak istediğini belirten Beşli, “Diğer konu, Mengen yaşlı bir nüfusa sahip, Mengen’de bakıma muhtaç, yaşlı insanlarımız var. Geçen yıl Mengen’de köylerimizde iki yaşlımız, evinde ne yazık ki ölü bulundu ve ölüsüne 2 gün sonra ulaşılabildi. Bunun gibi Mengen’de onlarca insanımız var. Bunlara sahip çıkmamız lazım. Biz Özel İdarede Mengen’de yaşlı bakımevi yapılması konusunda önerge vermiştik. Bu önerge kabul edildi. Mengen’de yaşlı bakımevi ihtiyacı olduğu yönünde rapor hazırlandı. Ne yazık ki dört yıldan beri bu konuyla ilgili bir adım atılmadı. Mengen’de yaşlılarımıza sahip çıkmak adına bir huzurevi yaptırmak için bu göreve talip oldum” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYENİN LOKOMOTİF OLMASI LAZIM”

Aşçılık öğrencileri için eğitim yatırımı yapılması gerektiğine dikkat çeken Beşli, “Mengen aşçılık konusunda, aşçılık eğitimi alan 1500 civarında öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin eğitimi tamamlayabilmeleri adına Mengen’e bir otel, restoran yapılması ile ilgili Özel İdarede il genel meclisi olarak bir önerge vermiştik. Eğitim kültür komisyonu geldi, çalışmasını yaptı. Yetkili kurum amirleri ile görüştü, yapmış olduğu görüşme neticesinde ihtiyaç olduğu rapora eklendi. Bununla ilgili de hiçbir çalışma yapılmadı. Şu çok önemli, burada lokomotif olması gereken belediyedir. Belediye, bu işin içine girmeden kesinlikle bu söylemiş olduğum şeylerin hiçbir tanesi gerçekleşmez. Yer konusunda belediyenin lokomotif olması lazım. Yapım konusunda kurumlarla iletişim halinde olması lazım” diye konuştu.

“TİYATRO VE SİNEMA SALONU YAPMAMIZ GEREKİYOR”

İlçenin sosyal alandaki imkanlarını arttıracağını belirten Beşli, “Başka bir konu ilçemiz yaşlı bir nüfusa sahip dedik. Yaşlılarımızın Mengen’de hiçbir sosyal alanı yok. Yaşlılarımız, sadece kahve köşelerinden başka bir alanda bir araya gelemiyorlar. Hayat pahalı, yaşlımız 10 liraya gidip bir kafede çay içemez, almış olduğu maaş ortada. İnsanlarımızı, yaşlılarımızı, dostlarıyla son dönemlerinde hiç olmazsa, rahat bir ortamda son zamanlarını geçirmeyi sağlamalıyız. Mengen, bir eğitim kenti. Gençlerimiz var. Bu gençlerimizin, sosyal alanını genişletmemiz lazım. Sadece bu kafelerle olmamalı. Bizim Mengen’de gençlerimizin kaç tanesi bir sinemaya, bir tiyatroya gidiyor. Gidemiyorlar. Ulaşım maliyetleri yüksek ve bunların sosyal alanlarını genişletmek için mutlaka Mengen’e tiyatro ve sinema salonu yapmamız gerekiyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin sinemayla küçük yaşta tanışması lazım, sinemaya gitmeyen çocuklarımız var, tiyatro görmeyen çocuklarımız var. Biz çocuk yaşta bunların sinemayla, tiyatroyla tanıştırmamız lazım. Bunları bu şekilde eğitip geleceğimizi bu şekilde kurtarabiliriz” şeklinde konuştu.

“HALKIMIN GÖRÜŞÜNÜ ALARAK ÇÖZEMEYECEĞİM BİR İŞ YOK”

Tüm sorunların çözülebileceğini aktaran Beşli, “Mengen’in birçok sorunu var. Bunun bilincindeyim.  Bu tecrübeye de sahibim. Mengen’in sorunlarını bilen, Mengen’in sorunlarını çözebilecek kapasiteye sahibim. Halkımın desteği ile halkımla birlikte, halkımın görüşünü alarak çözemeyeceğim bir iş yok. Bu inanca sahibim, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

“İDDİALI BİR ŞEKİLDE ADAY ADAYIYIM”

Beşli, iddialı olduğunu belirterek, mevcut belediye başkanından iyi olacağının mesajını şu şekilde verdi:

“9,5 yıldan beri il genel meclisi üyesiyim. Belediye başkanımızda 9,5 yıldan beri belediye başkanlığı görevi yapıyor. Bir iletişimsizlik yok, sorunları oturup görüşüp, tartışıyoruz. Çözüm noktasında, ne yapabiliriz, görüş alışverişinde bulunuyoruz. Ben mevcut belediye başkanımızın bu işi kötüye yapıyor diye algılanmasını istemiyorum. Ben bundan daha iyisini yapacağım diye aday adayı oldum. İddialı bir şekilde aday adayıyım.”

Editör: Oğuzhan EKE