Bolu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturmalarda bugüne kadar 313 şüphelinin tutuklandığı bildirildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığından alınan bilgiye göre, 15 Temmuz'daki FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarınca kalkışılan darbe girişiminin ardından, aralarında kendisini "Bolu-Düzce Sıkıyönetim Komutanı" ilan eden eski Bolu 2. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer'de olmak üzere il ve ülke genelinde geniş çaplı operasyonlar yapıldı.

Bolu'daki operasyonlar neticesinde terör örgütüne mensup olduğu veya örgüte yardım ettiği iddiasıyla askeri personel, üniversite personeli, iş adamları, öğretmen, yönetici, hakim, savcı, polis gibi kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alındı.

Darbe girişiminde bu yana soruşturma kapsamında hakkında işlem yapılan 624 şüpheliden 313'ü tutuklandı, 311 kişi hakkında ise adli kontrol kararı uygulandı.

Soruşturmada ayrıca örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in doktorluğunu yaptığı ileri sürülen Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) kardiyoloji bölümü doktorlarından Prof. Dr. Mehmet Yazıcı ile MİT tırlarının durdurulması soruşturmasında da hakkında dava açılan AİBÜ Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Mehmet Emin Özyavaçlı'nın da bulunduğu yaklaşık 70 kişinin aranmasına devam edildiği belirtildi.

Editör: TE Bilisim