Mudurnu ve Göynük ilçelerindeki fındık üretim alanlarında; fındıkta Külleme Hastalığı, Güzel İnci Kelebeği, Kahverengi Kokarca, Turunçgil Uzun Antenli Böceği zararlı kontrolleri gerçekleştirildi.

 Haber: Mehmet Şah Elkatmış

 Üreticiler yetiştiricilik ve kültürel bakım konularında bilgilendirildi. Üreticilerin, hastalık görülen bahçelerde gerekli önlemleri almaları gerektiği belirtilerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün duyuruları doğrultusunda hareket etmeleri ifade edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat konu ile ilgili gerekli önlemlerin alınması gerektiğini ifade ederek; “Son yıllarda meydana gelen iklim değişiklikleri ve uygun hava koşullarının da etkisi fındık bahçelerinde külleme hastalığına sebep olabilmektedir. Üreticilerimizin bahçelerini kontrol etmeleri ve hastalık görülen bahçelerde gerekli önlemleri almaları gerekmektedir” dedi.

 “ÜRETİCİLERİMİZ TEKNİK PERSONELİMİZCE BİLGİLENDİRİLMEKTEDİR”

Murat, doğadaki diğer canlıların zarar görmemesi adına duyurular ve önerilere uyarak hareket edilmesi konusuna değinerek; “İlimizde özellikle Göynük ve Mudurnu ilçelerimizde yoğun bir şekilde yer alan fındık bahçelerinde zararlılara karşı mücadele ve kontrol yöntemleri hakkında üreticilerimiz teknik personelimizce bilgilendirilmektedir. Üreticilerimizin gereksiz ilaçlama vs. kaçınmalıdır. Doğadaki diğer canlıların yaşamlarına etki etmemek açısından İl Müdürlüğümüz duyuruları ve önerileri doğrultusunda hareket etmeleri önem arz etmektedir” açıklamalarında bulundu.