2023 Genel Seçimlerinde, Hangi Cumhurbaşkanı Adayını Destekleyeceksiniz? anketinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, oyların toplamının yüzde 36,59’unu alırken, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yüzde 28,52’de kaldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Köroğlu Gazetesi olarak başlattığımız, “2023 Genel Seçimlerinde, Hangi Cumhurbaşkanı Adayını Destekleyeceksiniz?” anketi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurmasının ardından sona erdi.

4 gün boyunca devam eden ankette, katılımcılar; Sinan Oğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Fatih Erbakan arasında seçim yaptı.  Kararsız seçmen ise, “Kararsızım” şıkkını işaretledi.

Bin 227 kişinin katılım gösterdiği ankette en yüksek oyu Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı görüldü. Erdoğan’ı, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu takip etti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ise çok az bir oy farkıyla, Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin gerisinde kaldı. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ise en az destek gören aday oldu.

Yüzde 2,79’luk oran ise kararsız seçmenlerden oluştu. Anket sonuçları şöyle:

-          Recep Tayyip Erdoğan (Cumhur İttifakı)  (%36,59)

-          Kemal Kılıçdaroğlu (Millet İttifakı) (%28,52) 

-          Muharrem İnce (Memleket Partisi) (%15,97)

-          Fatih Erbakan (Yeniden Refah Partisi)  (%12,55)

-          Sinan Oğan (ATA İttifakı) (%3,58) 

Editör: Oğuzhan EKE