İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan AktaşBolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, “İsmail Kardeşimizin (Akgül) çok iyi bir ritim tutturduğunu görüyorum” açıklamasına ilişkin, “Gerçekten bizi de şoka uğrattı. Polemiğe gerek vermeyecek bir cevap verseymiş daha iyi olurmuş diye düşünüyorum ki kendisiyle görüştüğümüzde söylemlerinden pişman” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Köroğlu TV’de yayımlanan Seçim 2023 ortak canlı yayına konuk olan İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın milletvekili adaylarına ilişkin söylemlerini değerlendirdi. Özcan’ın, “Cumhuriyet Halk Partisine elim gitmez diyen vatandaşlara da şunu söylüyorum. İsmail Kardeşimizin (Akgül) çok iyi bir ritim tutturduğunu görüyorum. Siyaseti bilen birisi olarak. Bize vermeyecekseniz gidin onlara verin, yeni insanlara verin” söyleminin parti içerisinde tepkilere neden olduğunu belirten Aktaş, açıklama beklediklerinin işaretini verdi.

“TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

Açıklamanın talihsiz olduğunu belirten Aktaş, “Talihsiz bir açıklama. Onu dinledim. Gerçekten bizi de şoka uğrattı. Birincisi artık Tanju Bey, ittifak ortağı bir partinin belediye başkanı değil. Hazirana kadar bağımsız duruyor. İkincisi tabi ki soruyu duymadık. Neye istinaden bu açıklamayı yaptı, soruyu görseydik daha iyi anlaşılırdı diye düşünüyorum” dedi.

“DÜZELTME AÇIKLAMASI YAPACAKTIR”

Düzelme açıklaması beklediğinin altını çizen İl Başkanı Aktaş, “Orada Tanju Bey’den beklenen ki her zaman zekâsıyla övünen bir belediye başkanımız ki öyle çok zeki. Polemiğe gerek vermeyecek bir cevap verseymiş daha iyi olurmuş diye düşünüyorum ki kendisiyle görüştüğümüzde söylemlerinden pişman. Herhalde birkaç gün içerisinde de düzeltme açıklaması yapacaktır diye düşünüyorum. Kendisi çağırdı görüştük. Yanlış anlaşıldığından kaynaklı ki inanıyoruz biz ona. Mantıklı bir açıklamasını da yapacaktır” ifadelerini kullandı.

“SERZENİŞLERİ BİZİM KENDİ WHATSAPP GRUBUMUZDA KALDI”

Aktaş, parti içerisinde rahatsızlıkların yaşandığını da belirterek, “Mutlaka arkadaşlarımızdan oldu. Arkadaşların tepkilerine gayet mantıklı bir şekilde cevap vererek, onların tepkilerini aza indirdik. Karşılık vermedik. Sadece onların serzenişleri bizim kendi whatsapp grubumuzda kaldı. Yani sosyal medyadan kimsenin bir şey paylaşmasına fırsat vermedik. Kaosu büyütmenin faydası yok. Bu da akıllıca bir davranış diye düşünüyorum” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ