Gerede Ülkü Ocakları tarafından Gerede’de, yatağa bağımlı olarak hayatını sürdüren bir hastaya “hasta yatağı” hediye edildi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Gerede Ülkü Ocakları ve yardımsever vatandaşlar, Gerede’de yatağa bağımlı olan yaşlı bir hastaya “hasta yatağı” alındı. Üzerindeki kumandadan eğim ve yükseklik ayarı yapılabilen yatağın kurulumu yapılarak yatak, hastaya teslim edildi.

Gerede Ülkü Ocakları Başkanı Yusuf Darak, yatağın alınmasına katkı veren vatandaşlara teşekkür ederek, “Gerede Ülkü Ocakları olarak, yatağa bağımlı olarak yaşamak mecburiyetinde kalan yaşlı bir hastamızı sevindirmek ve hayatını kolaylaştırmak adına duyarlı vatandaşlarımızın yardımı ile hasta yatağını aldık. Kurulumunu yaparak teslim ettik. Seslenişimize ses veren, el uzatan, duyarsız kalmayan, iş adamlarımızdan, öğretmenlerimizden, esnaflarımızdan, gurbetçilerimizden, işçi kardeşlerimizden ve cümle gönül dostlarımızdan Cenab-ı Allah razı olsun.

“BÜYÜKLERİMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÖZEN GÖSTERİYORUZ”

Elbette bir hayırda bulunmak da nasip işidir. Bizleri bu hayrın yapılmasına vesile kılan Allah’ımıza şükürler olsun. Nitekim peygamberimiz(sav); "Ey insanlar, takat getireceğiniz işleri yapın. Zira siz (dua etmekten) usanmadıkça Allah da sevap yazmaktan usanmaz. Allah'a en hoş gelen amel, az da olsa devamlı olanıdır’’ buyurmuşlardır. İslam dini kişi ve bireyleri kurtuluşa davet ederken, bunun yolunu başkalarını düşünmek, onlara iyilik yapmak, toplum ve kamu yararına çalışmak olarak gösterir. İslam ahlâkının kural ve ilkeleri tamamıyla bu hedefe yöneliktir. Peygambermiz(sav); Yaşlılarımıza hürmet ve ikram, Allahü Teâlâ'ya saygıdandır." buyurmuşlardır. Yüce Mevla bir ayeti kerimede “hayırda yarışınız” ilahi mesajını bizlere vermektedir. Türk milli hayatı aile ile başlar yaşlı, hasta bakımı ve nihayetinde devlet ile devam eder. Ülkü Ocakları olarak Türk gençliğini, büyüklerimize sahip çıkmaya daha özen göstermeye, yaşlılarımızı, hastalarımızı sık sık ziyaret etmeye, ihtiyaç ve eksikliklerini gidermeye davet ediyoruz. Allah tüm hastalarımıza Şafi ismi şerifi ile şifa versin.

Editör: TE Bilisim