Gerede Belediyesi 2018 yılında da çözüme kavuşturduğu sorunlar ve tamamladığı projelerle ilgili bir açıklama yaparak 2018 yılını değerlendirdi.

AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın çalışmaları, hayırseverlerin desteği ile Gerede’ ye yeni okullar yapıldı. Seviller Mahallesinde bulunan M. Z. Güzelce okulunun inşaatı bitti ve 2. dönem eğitime başlanacak. Hayırsever Emin Evim Şirketler Grubu tarafından arsasını belediyenin tahsis ettiği Yeni Mahalle’ye yapılan Habibullah Üstün Kız İmam Hatip Lisesi bitti ve eğitim-öğretime başladı. Ayrıca Esentepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (Turizm Otelcilik) okulu içinde eski Ticaret  Meslek Lisesinin olduğu yere yapılan yeni okul binası inşaatı tamamlanmak üzere. Birçok öğrenci şehir dışından da gelerek ilçede öğrenim görüyor. Türkiye’de sınıf ortalamaları 24 iken Gerede;’de 17. Ayrıca Kentsel Dönüşüm alanı içersinde kalan ve yeniden yapılması gereken Halil Nom İlk ve Orta Okulu için girişimler devam ediyor. 

KİLİSELİ TÜCCAR HAN

Gerede Belediyesi’nin öncülüğünde Tarihi Kiliseli Han'ın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tüccar Han hem turizme hem de ekonomiye kazandırılacak. Restorasyon bittiğinde Tüccar Han; üst katları 25 odalı butik otel, zemin katta restoran ve diğer dükkanlarda yöresel ürün satış merkezi olacak. İlçenin turizm değerine değer katarak Gerede'nin tarihi dokusuna uygun bir iş merkezi haline getirilecek. 

WHATSAPP İLETİŞİM HATTI

Ayrıca Gerede Belediyesi vatandaşların belediyeye daha kolay ulaşması, talep ve isteklerini daha çabuk iletebilmesi için Whatsapp İletişim Hattı kurdu. Gerede Belediyesi WhatsApp İletişim hattına gelen tüm bildirimler yetkililer tarafından değerlendirilmeye tabi tutulacak. Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın talimatıyla hayata geçen proje ile vatandaşlar belediyeye bildirmek istedikleri sorunların çözümü için günümüzün en yaygın ve hızlı iletişim ve paylaşım platformu olan Whatsappı kullanabilecek.

Uygulamayı kullanan vatandaşlar 0532 716 67 02 numaralı telefondan Gerede Belediyesi Whatsapp iletişim hattına her türlü öneri, talep ve şikâyetleri fotoğraf ve konum bilgilerini de ekleyerek gönderebilecek. Bu şekilde iletişim haricinde AK Masa tarafından Watsappta “Gerede Bld İletişim Hattı” grupları kuruldu. İsteyen vatandaşlar bu gruplara dahil edilerek özellikle çok talep gören cenaze ilanları, Belediye etkinliklerinin yer saat bilgileri, haftalık nöbetçi eczane bilgisi ve tüm resmi duyurulardan haberdar olacak.

Editör: TE Bilisim