İllerinde yerel lig şampiyonu olup Play-Out maçı oynama zorunluluğu olan kulüp başkanları ortak bildiri yayınladı. İlimizde amatör kümede şampiyon olan Geredespor’da ise kulüp başkanı Celal Uslu’da bildiriye imza atan kulüp başkanları içinde yer aldı.

 Haber: Burhan Yeşiltaş-Fahri Gündüz

Toplamda 12 takım tarafından yapılan ortak bildiri şöyle:

“Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz bu dönemde kulüplerimiz 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlamışlardır. İllerimizde ve ilçelerimizde büyük bir mücadeleye ve büyük sevinçlere sebep olan başarılarımızda binlerce taraftarımızı sevindirmiş olup yüzleri güldürmeye vesile olmuştur

Ancak; İllerimizde statü gereği yerel amatör liglerinde bir veya iki kere şampiyon olan takımlarımız Bölgesel amatör liginden gelen bir takım ile play-out maçı oynama zorunluluğu vardır ve koca bir yılın emeği bir maça bağlıdır. Bizlerden 2’inci kez veya 3’üncü kez şampiyon olmamız istenmektedir ve bu hiç adil değildir kulüplerimizin harcadıkları mesai, maddiyat ve maneviyat ortadadır.

Ortak düşüncemiz ve tüm Türkiyemizin ortak düşüncesi illerinde şampiyon olan güzide kulüplerimizin Türkiye Futbol Federasyonumuzun tıpkı Bölgesel amatör ligi grup şampiyonalarında yaptığı uygulamayı yerel lig şampiyonalarına da yapması ve üst lige alması yönünde karar vermesi çok daha hakkaniyetli bir karar olacağını düşünmekteyiz.

Böylelikle bütün takımlarımızın hakkı teslim edilerek kulüplerimizin geleceğini kurtarmış olacak ve bizleri destekleyen binlerce taraftarımızı mutlu edeceksiniz.”

Bildiriye imza atan takımlar şöyle:

MUĞLA ORTACA BELEDİYESPOR

ÇANAKKALE ÇANSPOR

BİLECİK SÖĞÜTSPOR

ANKARA KEÇİÖREN BELEDİYE BAĞLUMSPOR

BOLU GEREDESPOR

AMASYA SULUOVASPOR

BARTIN HANKALESPOR

BURDUR BUCAKOĞUZHANSPOR

NEVŞEHİR ÜRGÜPSPOR

AFYON EMİRDAĞSPOR

SİNOPSPOR

YOZGAT SORGUNSPOR

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ