Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Bolu'da bulunan Özel bir Anadolu Lisesinin, Bakanlığın aldığı yüz yüze eğitimin tatil edilmesi kararını aşmak için öğretmenleri salgın koşullarında ev ev dolaştırdığını iddia etti. Gezici; “Maalesef sendikamıza gelen bilgiye göre ilimizde bulunan bir Özel Anadolu Lisesi öğretmenlerinin ücretsiz izine ya da ücret karşılığı ev ziyaretine zorlandığını, bazı öğretmelerin günde 20 kadar evi ziyaret ettiğini hatta içlerinde 65 yaş üzerinde olan öğretmenlerinde olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, Covid-19 salgını nedeniyle ülke olarak zor günlerden geçildiğini ifade ederek; “Ülkemizde ve dünyada tüm hızıyla devam eden Covid-19 salgınıyla artık normal yaşamın devam etmesinin mümkün olmadığı olağanüstü bir dönemden geçiyoruz. Dünyada ve ülkemizde, salgında yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz” diye konuştu.

“ÇAĞRIMIZ KARŞILIK BULMADI”

Özel sektörde çalışan öğretmenlerin ücretsiz inin almaya zorlandığı ve ücret karşılığı çalışma zorunluluğu dayatıldığını iddia eden Gezici; “Eğitim ve Bilim Emekçileri sendikası olarak; süreci en başından beri yakından takip ederek, kamu yöneticilerini uyarmak, kamuoyunu bilgilendirmek ve gerektiğinde sorumluluk almak gibi görevlerimiz olduğunun farkında olduğumuzu bildirmiştik. Genel Merkezimizce hazırlanan eğitim günlükleriyle; eğitim alanına dair bütün sorunları not alarak bugünü ve yarını aydınlatma sorumluluğumuzu titizlikle yerine getiriyoruz. Bu süreçte öncelikle okulların eğitime ara verme kararını eğitim emekçilerinin ve milyonlarca öğrenci ve velimizin sağlık hakkı açısından çok olumlu bir karar olarak değerlendirdik.  Eğitim Sen olarak; bakanlığımıza, eğitime verilen bu uzun arada sürecin eğitim sendikaları ve eğitimin tüm bileşenleriyle birlikte planlanmasını, yürütülmesini, bu konuda sorumluluk alacağımızı, kolektif akılla sürecin daha sağlıklı işleyeceğini de bildirdik. Ancak bu çağrımız karşılık bulmadı.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN SESİNE SES OLUYORUZ”

Biz bu süreci sadece kamuda çalışan kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerin değil, MEB’in sorumluluğunda olan Ücretli Öğretmen, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon öğretmenleriyle ve özel sektörde çalışan eğitim emekçilerin de sesine ses olarak yürütmeye çalışıyoruz. Eğitim Günlüklerinde; Özel Sektörde çalışan öğretmenlerimizin ücretsiz izin almaya zorlandığı ya da ücret karşılığı çalışma zorunluluğu dayatıldığını ve bunun sağlık hakkını yok sayan bir uygulama olduğunu, eğitim emekçilerin sağlığının, patronların insafına bırakılamayacağını ve kabul etmediğimizi belirttik” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRETMENLER EV ZİYARETİNE ZORLANIYOR”

MEB, “Koronavirüs tedbirleri” kapsamında okulları tatil etse de ilimizde buluna bir özel okulun öğretmenlerinin çalıştırıldığı bilgisini aldıklarını söyleyerek; “Maalesef sendikamıza gelen bilgiye göre ilimizde bulunan bir Özel Anadolu lisesinin aynı uygulamayı yaptığını öğrenmiş bulunuyoruz. Bahsedilen okulda öğretmenlerin ücretsiz izine ya da ücret karşılığı ev ziyaretine zorlandığını, bazı öğretmelerin günde 20 kadar evi ziyaret ettiğini hatta içlerinde 65 yaş üzerinde olan öğretmenlerinde olduğunu öğrenmiş bulunuyoruz. Verilen aranın tatil olmadığını, tüm eğitim emekçileri, öğrenci ve velilerimizin etkin bir karantina ile sağlık hakkı için alınmış bir karar olduğunu ve sorumlu bir yurttaş olarak bu karara titizlikle uyulması gerektiğini hatırlatıyoruz” dedi.

“KONUNUN TAKİPÇİSİYİZ”

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici konunun takipçisi olduklarını belirterek; “Bakanlığımızın,30 Nisan’a kadar eğitim öğretime ara verme kararını tanımayan, öğretmen, öğrenci ve velilerimizin sağlık hakkını yok sayan bu uygulamaya son verilmesini ve yetkilileri bu konuya acil müdahale etmeye çağırıyoruz. Yapılan bu uygulama ile bulaşıcılığı son derece yüksek olan virüsün yayılmasına ve hastalığa davetiye çıkarılmasını kabul etmiyor, konunun takipçisi olduğumuzu belirtiyoruz.

“SORUMLULUĞUMUZU TİTİZLİKLE YERİNE GETİRECEĞİMİZİ DUYURUYORUZ”

Eğitim Sen olarak; bu süreçte kamu, özel, ücretli ayrımı yapmaksızın tüm eğitim emekçilerinin sağlık hakkı başta olmak üzere seslerine sesi olacağımızı, Öğrencilerimizin sağlık hakkı başta olmak üzere eşit, laik, bilimsel, nitelikli eğitim hakkı için kamusal sorumluluğumuzu titizlikle yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Yetkilileri emekçiler için bütçe ayırmaya ve evde kalmalarını sağlayacak acil önlemler almaya çağırmanın hepimiz için yurttaşlık sorumluluğu olduğunu kamuoyu ile paylaşıyoruz. Hizmet üretmeye devam etmek zorunda kalan başta sağlık emekçileri olmak üzere tüm emekçileri saygıyla selamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

 

Editör: TE Bilisim