(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)-Bolu'nun önde gelen firmalarından Golden Fries, Dörtdivan, Gerede ve Yeniçağa ilçelerinde faaliyet gösteren çiftçilere yönelik önemli bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Bu toplantı, patates üreticilerini ilgilendiren sözleşmeli ekimle ilgili bilgilendirme amacı taşıyordu.

Toplantıya katılan isimler arasında Golden Fries Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Bektaş da vardı. Bektaş, çiftçilere önemli bilgiler aktardı ve gelecek yıl yapılacak sözleşmeli ekim hakkında detayları paylaştı. Ç

Sözleşmeli ekim, çiftçiler için istikrarlı bir gelir kaynağı sağlama konusunda önemli bir rol oynayabilir. Bu tür toplantılar, çiftçilere bilinçli ve başarılı bir şekilde üretim yapmalarında yardımcı olurken, aynı zamanda tarım sektörünün gelişmesine ve bölge ekonomisinin güçlenmesine katkı sağlamayı hedefliyor.

“Bu yıl Bolu’da 1000 dekara yakın sözleşmeli ekim yaptık”

Golden Fries Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Bektaş toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Toplantının amacı önümüzdeki yıl Bolu’da Merkez’e bağlık köylerde ve ilçelerde 3 bin dekar’a yakın sözleşmeli ekim yapma hedefimiz var. Bu her yıl artarak devam edecek. Bu yıl Bolu’da 1000 dekara yakın sözleşmeli ekim yaptık. Çiftçileri bu anlamda desteklemiş olduk. Çiftçiler bu sene ki sözleşmeli ekimden çok memnun kaldılar. Şuanda talepler her yıl daha çok artıyor. Önümüzdeki yıl inşallah 3 bin dekar yer ekeceğiz. Bu anlamda hem Bolu’daki çiftçilerimizi desteklemiş olacağız hem Bolu’da bir katma değer yaratmış olacağız” şeklinde konuştu.

“Gerede Karma Organize Sanayi’de yeni bir fabrikamız faaliyete giriyor”

Bektaş gelecek yıl Gerede’de büyük bir fabrika açılışı yapacaklarını sözlerine ekleyerek; “Önümüzdeki yıl Gerede Karma Organize Sanayi’de yeni bir fabrikamız faaliyete giriyor. Burada da yıllık 30 bin ton’a yakın patates ham maddesi kullanılacak. Bunun en az 10-15 bin tonunun bizler Bolu’dan tedarik etmek istiyoruz. Bugünkü toplantımızın amacı da çiftçilere sözleşmeli ekimin ne olduğunu anlattık. Nasıl avantajları olduğunu anlattık. Çiftçilerde önümüzdeki yıl inşallah sözleşmeli ekim dekarlarımız yükselecek" dedi.

Bu toplantı, Bolu bölgesinin tarım sektörünün daha da gelişmesine katkı sağlamayı amaçlayan önemli bir adım olarak kayda geçti.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ