(HABER MERKEZİ)-Gram ve çeyrek altın fiyatları sert yükseldi! Gelen haberlere göre altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş yaşandı. Dünden bu yana gram altında 30 liradan fazla yükseliş meydana geldi. Peki altın fiyatları neden yükseldi?

Gram altın, 3 günlük durgunluğun ardından yeni bir yükselişe başladı. Altın fiyatları, Orta Doğu’daki gerginlik ve ABD’de faizlerin zirveye ulaşmış olabileceği beklentileriyle desteklenerek yükselişini sürdürdü.

ABD’de açıklanan enflasyon verileri, çarşamba günkü Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) ve geçen haftaki tarım dışı istihdam verisiyle birlikte değerlendirildiğinde, gelecek döneme dair endişelerin hala güçlü bir şekilde devam ettiği görülüyor.

GRAM ALTINDA DÜNDEN BU YANA 30 LİRADAN FAZLA YÜKSELİŞ MEYDANA GELDİ

Ons ve gram altın fiyatlarında son dakika gelişmesi yaşandı. Gelen son dakika bilgilerine göre altın fiyatlarında hızlı şekilde yükseliş başladı. Yaşanan yükselişle birlikte dünden bu yana gram altın 30 liradan fazla yükseliş olduğu görüldü.

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Gram altın fiyatında da ciddi bir yükseliş görüldü. Dün 1663 TL'ye kadar gerileyen gram altın, bugün sabah saatlerinde başlayan yükselişle birlikte 1793 TL'ye kadar çıktı.

ÇEYREK ALTIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Gram ile birlikte çeyrek altın fiyatı da hızlı şekilde yükseldi. Çeyrek altın fiyatı 2818 liraya kadar çıktı.

GRAM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 1.722 TL

SATIŞ: 1.722 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI

ALIŞ: 2.901 TL

SATIŞ: 2.940 TL

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 5.820 TL

SATIŞ: 5.881 TL

TAM ALTIN FİYATI

ALIŞ: 11.604 TL

SATIŞ: 11.716 TL

CUMHURİYET ALTIN FİYATI

ALIŞ: 11.775 TL

SATIŞ: 11.953 TL

GRAM VE ÇEYREK ALTIN FİYATLARI SERT YÜKSELDİ! İŞTE SEBEBİ

Altın fiyatları, İsrail-Filistin çatışmasının beklenenden daha uzun süreceğine ilişkin beklentiler ve jeopolitik tansiyonun yarattığı risklerle birlikte yükseldi.

Öte yandan dün ABD’de açıklanan enflasyon verisinin beklentileri aşması ve ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faizleri daha uzun süre yüksek tutacağı beklentilerin kuvvetlenmesi doları güçlendirse de jeopolitik risklerin artması değerli metali destekledi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ