Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de 21 Ocak’ta çıkan yangında 78 kişi yaşamını yitirmiş, 133 kişi yaralanmıştı. Facia sonrası başlatılan soruşturma büyük bir davaya dönüştü. 7 Temmuz’da Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava, 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin yaralandığı Grand Kartal Otel yangınına ilişkin. Aralarında otel sahipleri ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 32 sanık yargılanacak.

Duruşma kapsamında, Bolu Sosyal Bilimler Lisesinin çok amaçlı salonunda 700 kişilik duruşma salonu oluşturuldu. Salon ve okul çevresinde 1000 polisin, güvenliği sağlamak için görevlendirileceği öğrenildi.

Bolu Valiliği, duruşma nedeniyle bazı sokak ve caddelerin trafiğe kapatılacağını açıkladı. Yapılan açıklamada, “06.07.2025 Pazar Günü saat 21.00'den itibaren duruşmaların sonlanacağı tarihe kadar; Karadere Caddesi, Sadıklar Sokak, Kemençe Sokak, 4322. Sokak ve Dedeyanı Sokak taşıt trafiğine kapalı olacaktır. Söz konusu güzergâhlarda park edilmiş olan araçların trafiğe kapatılacağı belirtilen tarihten önce kaldırılması ve yeni araç parklanması yapılmaması ile bu süreçte vatandaşlarımızın alternatif yol ve güzergâhları kullanmaları önem arz etmektedir” denildi.

Muhabir: Oğuzhan EKE